VIRVON, VARVON...

Lauantai 8.4.2017 klo 21:01

8.4-2.JPG

VIRVON VARVON VITSASELLA, PIENEN PAJUN OKSASELLA

EN MÄ SULTA PALKKAA VAADI, ENKÄ VELKAKIRJAA LAADI

PÄÄSIÄISTÄ ODOTTELEN, ILOISTA MIELTÄ TOIVOTTELEN : )

8.4-3.JPG8.4-1.JPG

Avainsanat: pääsiäinen

ILOISTA PÄÄSIÄISTÄ

Lauantai 4.4.2015 klo 13:45

Pitkäperjantain iltana valmistui kolmas ikoni, Konevitsan Jumalanäiti. Toivottavasti valmistui, opettajanihan ei ole sitä vielä nähnyt. Tämän kanssa oli vähällä "käämit kärventyä" ihan kunnolla, sillä eräänä iltana asettuessani työpöydän ääreen, äkkäsin ikonin taustasta vihreitä tussiviivoja sekä lyijykynän jälkiä. Vielä löytyi pieniä sormenjälkiä, kun piirroksia oli yritetty pyyhkiä pois... GGRRR! Vesiliukoisen tussin ja sormenjäljet sain pois, lyijykynän viivat näkyy, jos tietää mistä etsii.

Harmitukseni oli melkoinen. Minun Jumalani on kuitenkin varsin huumorintajuinen ja uskon että Hän hymyilee pienille graffitimaalareille.

Siispä ILOISTA PÄÄSIÄISTÄ TEILLE KAIKILLE... myös taiteilijan aluille : )

4.4-15

Avainsanat: pääsiäinen, ikoni

PÄÄSIÄISTIPUJA

Keskiviikko 1.4.2015 klo 16:53

Alkuviikolla kuoriutunut X-määrä tipuja. Joka kerta kanalassa käydessäni ne ovat emon alla piilossa, joten määrä on vielä arvoitus. Toivotaan, että lapset pääsevät pian näkemään.

Nämä nuorikot taitavat olla hiukan kypsymättömiä äideiksi. Käyvät vuorollaan munimassa sen yhden hautovan kanan pesään: -Heippa, viittitkö hoitaa (hautoo), mul olis vähän menoo! Siellä se onneton kököttää yhä kasvavan munavuoren päällä ja koska kaikki ei enää mahdu kanaemon alle, jää niistä aika moni kuoriutumatta.

Tänään iltapäivällä suvaitsi rouva näyttää pesyeensä: Kolme tipua + tiu munia!

1.4-15-1.jpg

Avainsanat: pääsiäinen

PÄÄSIÄISEN AIKAAN

Tiistai 22.4.2014 klo 21:34

Pääsiäisen alla kevään ensi visiitillä Lohjanjärvellä ja Karkalin luonnonpuistossa. Kuinka iloiselta kuulostaa laineen liplatus talven jälkeen ja kevätpuron vekkuli solina lehdossa. Aivan lumoavaa on sinivuokkojen paljous. Huomaan ajattelevani kuin Nipsu -millä saisin nämä kaikki omakseni ja vietyä kotiin! Kuulen mielessäni Nuuskamuikkusen vastauksen -ei kaikkea tarvitse omistaa, riittää kun saa katsella. Omistaminen käy usein taakaksi. Joka tapauksessa kameran muistikortti täynnä sinivuokkoja lähden vihdoin kotiin päin.

22.4-14-2

Pääsiäisperinteenä vannon joka vuosi kuuntelevani radiosta pääsiäisyön palveluksen ja tähän perinteeseen kuuluu, että autuaasti nukahdan jo ennen sen alkua. Säpsähtäen rekisteröi pääni puolenyön jälkeen sävelen ja sanat... "Kristus nousi kuolleista kuolemalla kuoleman voitti..." ja taas nukahdan. Mutta siinähän se tärkein. Aamun virkku, illan torkku... minkäs teet.

Päivällä saan tuttuja vieraita. Piha vilisee lapsia, äitejä, isiä, mummoja, pappoja ja vielä hevosiakin. Mukavaa, kun aikuisetkin osaavat olla lapsellisia (taitaa olla peräti terveellistä). Pääsiäisruuasta täydet vatsat eivät hauskanpitoa estä.

20.4-14-5

20.4-14-3

Pieni "rehumestari" auttaa innokkaana lampaiden ruokintakatoksen nikkaroinnissa. Kun päästämme nuo määkivät järjenjättiläiset uuteen tarhaansa, juoksevat ne kauan pöhköinä pömpeliä ympäri, ennen kuin rohkein uskaltautuu sisälle tarjoilua arvioimaan.

kukkotappelu

Myös "siipiveikot" juhlistavat pyhiä järjestämällä kunnon kukkotappelun. Ukkokukko voittaa nuoremman pikkukukon (joka on kylläkin kooltaan jo suurempi). Illalla kanalan orrella nuokkuu kaksi väsyn näköistä kukonriekaletta.

Avainsanat: pääsiäinen, luonto

PÄÄSIÄISEN ILOA

Lauantai 30.3.2013 klo 7:01

Pääsiäisen iloa kaikille teille Boris Pasternakin sanoin:

Vaan keskiyössä vaietaan, hetkellä kevään koiton; Sää kääntyy kohta leudompaan ja silloin Kristus noustessaan saa kuolemasta voiton : )    

  pajut.png

Avainsanat: pääsiäinen

HAUSKAA, HAUSKAA...

Maanantai 18.3.2013 klo 13:39

Olipa hauska viikonloppu (ainakin minulla). Kaikki lapsenlapset mummolassa yökylässä ja heidän pikkuserkkunsa perheineen vielä vieraisilla... siis tupa pullisteli iloisesti.

vieraita1

vieraita2

vieraita4

vieraita3

vieraita5

Tänään askarrellaan "pupupurkit" ja kylvetään niihin kauraa. Eiköhän nuo pääsiäiseksi ehdi hyvinkin kasvaa.

pupuas1

pupuas2

Aika veikeän näköisiä otuksia... tuo villa on lampaasta.

pupuas3

Avainsanat: pääsiäinen, lastenlapset