MYHÄILLEN

Maanantai 2.4.2018 klo 11:12

P3310053.JPG

Tuuli ja lumentulo laittoi uusiksi tämän pääsiäismaanantain ohjelman. Nyt on aikaa myhäillä hetki eilisessä. Oli niin kiva saada taas oma porukka koolle heppailun ja ruokailun merkeissä.

Ja siihen liittyen hiukan selittelyn makua: Nämä perheen muut aikuiset ovat kaikki minua huolellisempia ja parempia kokkeja, mutta kun yritän samaan aikaan keskittyä niin moneen asiaan, ei kaikki ihan täydellisesti voi onnistua: ) Pääasia on kuitenkin nähdä kaikki saman pöydän ääressä ja (ehkä kohteliaisuudesta) ruokakin näytti maistuvan.

P4010012.JPG

P4010029.JPG

P4010056.JPGP4010072.JPG

P4010043.JPG

No niin... taidan tehdä tulen uuniin ja käyttää päivän ikonin maalaamiseen (Kristuksen liinaikoni on ollut työn alla jo joulukuun alusta).

Avainsanat: Pääsiäinen

VIRVON, VARVON...

Lauantai 8.4.2017 klo 21:01

8.4-2.JPG

VIRVON VARVON VITSASELLA, PIENEN PAJUN OKSASELLA

EN MÄ SULTA PALKKAA VAADI, ENKÄ VELKAKIRJAA LAADI

PÄÄSIÄISTÄ ODOTTELEN, ILOISTA MIELTÄ TOIVOTTELEN : )

8.4-3.JPG8.4-1.JPG

Avainsanat: pääsiäinen

PÄÄSIÄISTÄ ODOTELLESSA

Perjantai 25.3.2016 klo 16:38

Kolea ja harmaa päivä, ihan kuin pitkäperjantaina kuuluukin olla. Pääsiäisaamua odotellessa muutama sana kuluneesta viikosta. Täällä on taas tauti jyllännyt ja muutama viime päivä vietetty aika pienellä porukalla. Aamuiset hiihtolenkit ovat antaneet mukavan alun päiville. Hoitotätikin otti esiin uusimmat suksensa ja sai lapset hymyilemään... ompa hassut. Mitä... kuinka niin hassut! Nämähän on kolmesta suksiparistani ne uusimmat, 60-luvun Lampiset. Ne joilla olen koko talven hiihtänyt ovat saman tehtaan tuotantoa 30-luvulta. Ne kolmannet ovat eri mittaiset "lyly ja kalhu". Ne ovat hyvässä tervassa, mutta mäystimet puuttuvat. Aion kyllä nuokin kapineet joskus esitellä lapsille ihan tosi toimissa : )

25.3-1.JPG

25.3-2.JPG

Jotain pientä pääsiäisaiheista on myös askarreltu. Kaurakylvökset eivät tänäkään vuonna onnistuneet. Olisi varmaan pitänyt laittaa itämään paljon aikaisemmin ja vielä muistaa kastella.

25.3-3.JPG

25.3-4.JPG

Itselleni pääsiäisen aika on mietteiden aikaa. Tämä harmaa sää kelpaa siihen tarkoitukseen vallan hyvin. Jatkan taas Kazanilaista Jumalanäitiä ja lueskelen isäni kirjahyllystään lahjoittamaa metropoliitta Johanneksen kirjaa HILJAISUUS.

RAUHALLISIA, LEVOLLISIA PÄÄSIÄISEN PYHIÄ TOIVOTAN MYÖS TEILLE. Kun on aikaa kairata hiljaisuuden avantoa, voi arjen jääpeitteen alta löytyä hyvinkin lämpimät vedet...

Avainsanat: kevät, pääsiäinen

ILOISTA PÄÄSIÄISTÄ

Lauantai 4.4.2015 klo 13:45

Pitkäperjantain iltana valmistui kolmas ikoni, Konevitsan Jumalanäiti. Toivottavasti valmistui, opettajanihan ei ole sitä vielä nähnyt. Tämän kanssa oli vähällä "käämit kärventyä" ihan kunnolla, sillä eräänä iltana asettuessani työpöydän ääreen, äkkäsin ikonin taustasta vihreitä tussiviivoja sekä lyijykynän jälkiä. Vielä löytyi pieniä sormenjälkiä, kun piirroksia oli yritetty pyyhkiä pois... GGRRR! Vesiliukoisen tussin ja sormenjäljet sain pois, lyijykynän viivat näkyy, jos tietää mistä etsii.

Harmitukseni oli melkoinen. Minun Jumalani on kuitenkin varsin huumorintajuinen ja uskon että Hän hymyilee pienille graffitimaalareille.

Siispä ILOISTA PÄÄSIÄISTÄ TEILLE KAIKILLE... myös taiteilijan aluille : )

4.4-15

Avainsanat: pääsiäinen, ikoni

PÄÄSIÄISTIPUJA

Keskiviikko 1.4.2015 klo 16:53

Alkuviikolla kuoriutunut X-määrä tipuja. Joka kerta kanalassa käydessäni ne ovat emon alla piilossa, joten määrä on vielä arvoitus. Toivotaan, että lapset pääsevät pian näkemään.

Nämä nuorikot taitavat olla hiukan kypsymättömiä äideiksi. Käyvät vuorollaan munimassa sen yhden hautovan kanan pesään: -Heippa, viittitkö hoitaa (hautoo), mul olis vähän menoo! Siellä se onneton kököttää yhä kasvavan munavuoren päällä ja koska kaikki ei enää mahdu kanaemon alle, jää niistä aika moni kuoriutumatta.

Tänään iltapäivällä suvaitsi rouva näyttää pesyeensä: Kolme tipua + tiu munia!

1.4-15-1.jpg

Avainsanat: pääsiäinen

PÄÄSIÄISEN AIKAAN

Tiistai 22.4.2014 klo 21:34

Pääsiäisen alla kevään ensi visiitillä Lohjanjärvellä ja Karkalin luonnonpuistossa. Kuinka iloiselta kuulostaa laineen liplatus talven jälkeen ja kevätpuron vekkuli solina lehdossa. Aivan lumoavaa on sinivuokkojen paljous. Huomaan ajattelevani kuin Nipsu -millä saisin nämä kaikki omakseni ja vietyä kotiin! Kuulen mielessäni Nuuskamuikkusen vastauksen -ei kaikkea tarvitse omistaa, riittää kun saa katsella. Omistaminen käy usein taakaksi. Joka tapauksessa kameran muistikortti täynnä sinivuokkoja lähden vihdoin kotiin päin.

22.4-14-2

Pääsiäisperinteenä vannon joka vuosi kuuntelevani radiosta pääsiäisyön palveluksen ja tähän perinteeseen kuuluu, että autuaasti nukahdan jo ennen sen alkua. Säpsähtäen rekisteröi pääni puolenyön jälkeen sävelen ja sanat... "Kristus nousi kuolleista kuolemalla kuoleman voitti..." ja taas nukahdan. Mutta siinähän se tärkein. Aamun virkku, illan torkku... minkäs teet.

Päivällä saan tuttuja vieraita. Piha vilisee lapsia, äitejä, isiä, mummoja, pappoja ja vielä hevosiakin. Mukavaa, kun aikuisetkin osaavat olla lapsellisia (taitaa olla peräti terveellistä). Pääsiäisruuasta täydet vatsat eivät hauskanpitoa estä.

20.4-14-5

20.4-14-3

Pieni "rehumestari" auttaa innokkaana lampaiden ruokintakatoksen nikkaroinnissa. Kun päästämme nuo määkivät järjenjättiläiset uuteen tarhaansa, juoksevat ne kauan pöhköinä pömpeliä ympäri, ennen kuin rohkein uskaltautuu sisälle tarjoilua arvioimaan.

kukkotappelu

Myös "siipiveikot" juhlistavat pyhiä järjestämällä kunnon kukkotappelun. Ukkokukko voittaa nuoremman pikkukukon (joka on kylläkin kooltaan jo suurempi). Illalla kanalan orrella nuokkuu kaksi väsyn näköistä kukonriekaletta.

Avainsanat: pääsiäinen, luonto

PÄÄSIÄISEN ILOA

Lauantai 30.3.2013 klo 7:01

Pääsiäisen iloa kaikille teille Boris Pasternakin sanoin:

Vaan keskiyössä vaietaan, hetkellä kevään koiton; Sää kääntyy kohta leudompaan ja silloin Kristus noustessaan saa kuolemasta voiton : )    

  pajut.png

Avainsanat: pääsiäinen

HAUSKAA, HAUSKAA...

Maanantai 18.3.2013 klo 13:39

Olipa hauska viikonloppu (ainakin minulla). Kaikki lapsenlapset mummolassa yökylässä ja heidän pikkuserkkunsa perheineen vielä vieraisilla... siis tupa pullisteli iloisesti.

vieraita1

vieraita2

vieraita4

vieraita3

vieraita5

Tänään askarrellaan "pupupurkit" ja kylvetään niihin kauraa. Eiköhän nuo pääsiäiseksi ehdi hyvinkin kasvaa.

pupuas1

pupuas2

Aika veikeän näköisiä otuksia... tuo villa on lampaasta.

pupuas3

Avainsanat: pääsiäinen, lastenlapset