LIKAISTA JA ILOISTA KEVÄTTÄ

Tiistai 5.4.2016 klo 21:11

Jokainen joutava hetki mennyt talikon varressa. En varmaankaan ole ainoa tallinpitäjä, joka tähän aikaan vuodesta olisi valmis luopumaan koko paketista : ) Kenttä ja tallipiha alkavat olla siistejä, mutta tarhat on vielä pahasti kesken. Hiukan kun kevät tästä etenee, tiedän mielen muuttuvan. Jos vain omistaisin hyvän suvultaan harvinaisen suomenhevostamman, alkaisi tätä mummoa vaivata varsakuume... joka kevät sama juttu.

Lasten kanssa on jatkettu pönttötalkoita. Eilen ja tänään valmistui "kolme- ja viisveen" avustuksella useampi asumus. Ne ripustetaan hiukan myöhemmin kun kirjosiepot palaavat. Nämäkin pöntöt on nimikoitu lapsille (tuleville hoitolapsille ja meidän väen pikkuserkuille). Toivotaan, että jokainen saa tyytyväisen asukin kevään edetessä. Ja mukavastihan tuo etenee. Olikohan se lauantai kun kiurut saapuivat. Niiden liverrystä kun ensimmäisen kerran huhtikuuussa kuulee, ei voi olla ilahtumatta.

5.4.JPG

Ja takaisin maan pinnalle: Nyt kun se viheliäinen veroilmoitus on tehty, tarttis tarttua keritsimiin...

Avainsanat: linnunpönttö

MILJOONA LINNUNPÖNTTÖÄ

Keskiviikko 9.3.2016 klo 8:11

Täällä on haaste otettu tosissaan vastaan ja linnunpönttötalkoot jatkuu. Jos koko maassa pönttöjen ja tekijöiden suhdeluku olisi sama kuin meidän pihalla, roikkuisi suomen oksistossa liki 10 miljoonaa linnunpönttöä : )

Tässä tuorein työn alla. Sahaaminen onnistuu "kuusveeltä" jo erinomaisesti. Naulaamiseen tarvitaan hiukan enemmän apuja.

9.3-1.JPG

9.3-2.JPG

9.3-3.JPG

9.3-4.JPG

9.3-5.JPG

Pieni lisäys: Jälleen valmistui uusi asumus "viisveen" toimesta. Se tuli maksamaan pellillisen palaneita sämpylöitä : )

Avainsanat: linnunpönttö

HIIHTOA JA PÖNTÖTYSTÄ

Perjantai 4.3.2016 klo 13:45

Kevään ensimmäisen viikon aamut yhtä lukuun ottamatta ovat alkaneet hiihtolenkillä. Kivaa kun lapset  lähtevät puuropöydästä kilpaa pihalle suksia laittamaan. Ladullakin isommat innostuvat kisailemaan, vaikka yritän kertoa nautiskelun olevan paljon tärkeämpää.

2.3....JPG

Torstaina kun oli toinenkin aikuinen paikalla, aloitin pihan linnunpönttöjen putsaamisen. Suunnitelmissa se on ollut jo jonkin aikaa, mutta ollessani yksin lasten kanssa on viisasta minimoida riskit... mitä jos hoitotäti putoaisi puusta kesken työpäivän???

"Viisveen" isältä saimme sopivan leveää lautaa, joten nyt alkaa uusien pönttöjen nikkarointi. Perjantaina jo kaksi valmistui ja "kolmevee" ilahtui: -Nyt ne pääsee pissalle! Olen joskus ennenkin törmännyt samaan ajatuskuvioon. Mitäpä muutakaan käyttöä pöntöille on... reikä ja kaikki. Onkohan keskustelu jätevesiasetuksesta iskostunut jo lastenkin päähän. Metsään pitää viedä monta vessaa pikkulinnuille : )

4.3-1.JPG

Avainsanat: linnunpönttö

LISÄÄ PÖNTTÖJÄ

Tiistai 2.4.2013 klo 17:58

samulinpontto

Viime viikon lomalainen aloittaa päivänsä vasaran varressa. Toki hän myös haluaa linnunpöntön kotipihalleen.

samulin_pontto_valmiina.jpg

Sepä onnistui hienosti... paremmin kuin hoitotädin kyhäelmä, jonka katto vinksottaa hassun näköisesti.

Avainsanat: linnunpönttö

PÖNTÖTYSTÄ

Keskiviikko 27.3.2013 klo 13:27

Ensimmäiset linnunpöntöt valmiina. Pienimmät touhutakit taas kaikkein innokkaimpina hääräämässä.

pontotysta4

pontotysta5

Osa pöntöistä lähtee lasten kotipihoihin, osa ripustetaan hoitopaikan pihapiiriin... tai oikeastaan kissavaaran takia hiukan kauemmas.

pontotysta1

pontotysta3pontotysta2

Avainsanat: linnunpönttö

LINNUNPÖNTTÖJÄ

Maanantai 25.3.2013 klo 13:31

Sahaaminen ja nikkarointi alkaa innokkaasti heti aamulla tuossa auringon lämmittämällä seinustalla. Pihapiirin ja lähimetsän linnut saavat varsin persoonallisia pesäpönttöjä. Anu lapsineen tulee myös rakennustalkoisiin.

linnunp.1

linnunp.4

3-vuotiaan logiikalla linnut käyvät näissä pissalla ja kakalla... mitäpä muutakaan pöntöllä tehdään : )

linnunp.5

linnunp.2

Avainsanat: linnunpönttö