ANTAMISEN ILO

Sunnuntai 13.11.2016

Sydän on paikallaan kun antamisen ilo osoittautuu saamisen iloa suuremmaksi. Jospa te isät olisitte olleet näkemässä millä innolla "yllätyksiä" leivottiin. Tekemisen riemun näkeminen olisi ollut jo lahja itsessään.

Maistiaisissa sitten ilmeet hiukan vakavoituivat. Ei ollut ilmeisesti puolukka-porkkanapiiraissa tarpeeksi sokeria. Maistuupa terveelliseltä, totesi "neljävee"... joo kirpeelliseltä maistuu lisäsi "kolmevee".

ILOISTA ISÄNPÄIVÄÄ KIRPEELLISTEN PIIRAIDEN KERA : )

12.11-1.JPG12.11-2.JPG12.11-3.JPG12.11.4.JPG12.11-5.JPG12.11-6.JPG

Avainsanat: isänpäivä, leipominen

VAUHTIA

Keskiviikko 13.11.2013 klo 13:24

Vauhdikas ja äänekäs alkuviikko. Onneksi ponit ja vanha kunnon fortunapeli paikkavat hoitotädin puutteellista huumorintajua. Niiden parissa on hetken rauha maassa.

13.11-13-1

On sentään muutakin järjellistä saatu aikaan... kotileikki lähtee tänään aika hienosti etenemään. Tosin ei siinä mitään nukkea hoidella (se sai kaulimesta päähänsä), vaan leikkikoiraa jota kilvan ulkoilutetaan. Ennen ruokailua läpsytellään vielä ämpärillinen ruisleipätaikinaa. Niitä tässä paistelen kun väki on unilla... ja syvään huokaisen : )

13.11-13-2

Avainsanat: leipominen

HAUSKA VIIKKO

Perjantai 22.2.2013 klo 13:36

Hauska viikko takana. Hieno talvinen sää on suosinut ja innolla on hiihdelty sekä luisteltu. Alkuviikolla oltiin suksilla joka päivä ja sekös lapsia innosti, kun laitoimme mehuaseman pystyyn ladun varteen.

mehuasema1

0192.jpg

mehuasema3

Viikon puolivälissä oli yksi kylmempi yö, jonka hyödynsin vielä kerran pienen luistinratamme jäädyttämiseen. Anun porukka koulutytöillä vahvistettuna on meitä myös auttanut ja ilahduttanut.

luistelua11

luistelua10

luistelua12

luistelua13

Eilen iltapäivällä läpsyteltiin pitkästä aikaa iso ruistaikina reikäleiviksi ja palttoonnapeiksi. Olemmekin joulun jälkeen olleet ihan ostoleivän varassa. Isommat muistuttivat pienintä paakaria. että "älä syä sitä taikinaa, tai sua alkaa piärettää!"

leivontaa1

Avainsanat: leipominen

VIERAITA

Torstai 11.10.2012 klo 13:10

samulileipoo

                       

Tätä poikaa tuli mielestään äiti eilen ihan liian aikaisin hakemaan ja hän jäi paitsi leipomisesta. Siispä aamu alkaa sämpylän pyörityksellä.

Ulkoilun ajaksi pihan täyttää pienet vieraat Purolasta. Ihana kuhina hiekkalaatikolla.

hiekkalaatikolla

vierponi4

Porukasta osa haluaa ponin selkään. 


  


Avainsanat: leipominen

SATEESSA TAAS

Keskiviikko 10.10.2012 klo 13:22

Anu lapsineen tuli aamupäivää  viettämään ja sateesta huolimatta jälleen hevostellaan. 

langet

Ensitöikseni vuolen toisen ponin kaviot. Pienimmät seuraavat silmät tarkkana mitä siellä hevosen alla puuhaan.  Kärryn eteen aisoessani lapset jakelevat vuoroja toisilleen. 3-vuotias ehdottaa, että hän ensin ja sitten lapset : )

ovi

Niin märkää, että kamera sai jäädä pianon päälle...

leipurit

Unien jälkeen läpsytellään ämpärillinen ruistaikinaa reikäleiviksi. Vielä nenäni haistaa riihentuoksun, vaikka ruis on viime syksynä puitua.

2-vuotiaan leivissä on hiukan useampikin reikä ja muutama leipä tällä innokkaalla reiittäjällä menee kokonaan palttoonnapeiksi. ruisleivat

Avainsanat: leipominen, ponistelua

ILOISTA ÄITIENPÄIVÄÄ

Perjantai 11.5.2012 klo 18:31

Lapset leipoivat taitavin käsin äideille  "Riihitontun ruisreikäleivät" siitä samaisesta riihessä puidusta, miehen korkuiseksi kasvavasta Sangaisten rukiista. Osaamiseensa tyytyväisinä he silmät loistaen katselivat kättensä työtä... nämähän näyttävät ihan oikeilta leiviltä.

Jauhonpölyn laskeuduttua kuului 4-vuotiaan pojan pienen sydämen pohjasta tullut äitienpäivätervehdys: MINÄ EN VÄLITÄ NAISISTA, MINÄ TYKKÄÄN VAAN ÄIDISTÄ... EN KENESTÄKÄÄN MUUSTA NAISESTA!

dscf0034.jpg

Iloista juhlapäivää teille kaikille äideille myös Kirstiltä.

dscf0038.jpg

Avainsanat: äiti, leipominen