MUMMOLASSA YÖKYLÄSSÄ

Maanantai 29.6.2015 klo 13:15

"Viisvee" lapsenlapsi kesäpäivää viettämässä. Ensimmäistä kertaa hän hyppäsi ponilla estettä ihan ilman talutusta. Topakan näköinen pari. Tytöllä päättäväinen ja keskittynyt ilme. Ponilla pieniä vaikeuksia "kesämahansa" kanssa. Molemmat aivan innoissaan.

29.6-1.JPG

29.6-2.JPG

29.6-3.JPG

Illalla eläinten ruokinnan lomassa lämmitettiin vielä sauna. Siellä löylyissä lauleskellen (Lapsoset ketterät kotihaasta...) vihdottiin toisiamme oikein olan takaa samalla mukavia rupatellen. Ja mitä kummaa... vilvoittelun aikaan vieraskirjan välistä tipahti kaksi muumitikkaria. Voi tuota meidän mainiota saunatonttua. Kiitokseksi "viisvee" piirsi ja kirjoitti tervehdyksensä "Nokinaiselle". Sitten sisälle ja peiton alle... hyvää yötä mummon rakas : )

29.6-4.JPG29.6-5.JPG29.6-6.JPG29.6-7.JPG

Avainsanat: ponistelua, lastenlapset

"VIISVEEN" KANSSA

Maanantai 15.6.2015 klo 13:01

Yhden yön mökkireissu "viisveen" kanssa. Aurinko paistoi, mutta kova tuuli sai sään tuntumaan niin viileältä, ettei edes saunasta tehnyt mieli pulahtaa uimaan. "Viisvee" tosin tarkeni testata uuden kumiveneensä.

15.6-3.jpg15.6-6.jpg

15.6-1

Niin kuin talvella tutkin kameran kanssa jääpuikkoja, oli nyt kohteena rantakallioon lyövät aallot. Rentouttavaa siinä vain istua ja ihmetellä veden liikkeen kauneutta. Kotimatkalle lähdettiin jälleen luonnonpuiston kautta. Tällä kertaa kierrettiin vain pieni osa poluista linnunlaulusta lumoutuneina. Näin juhannuksen alla lehto näyttäytyy kauneimmillaan... tekisi mieli jäädä tänne...

15.6-5.jpg15.6-4.jpg

Avainsanat: lastenlapset

VIPINÄÄ PIHALLA

Sunnuntai 25.1.2015 klo 20:24

Sopivan lauha sää houkutteli kaikki Anun tytöt "kylkiäisineen" hevostelemaan ja ihan vaan lumesta iloitsemaan. Lumilinna-expertit rakensivat taas uuden luomuksen sulaneen tilalle. Tästä vasta upea tulikin. Ehdotin, että aletaankos "Kemin malliin" myymään turisteille hääöitä lumilinnasta. Tallista vain loimi alle ja toinen päälle. Lyhtykynttilät tunnelmaa tuomaan. Lämmittelystä pariskunta huolehtisi tietenkin ihan itse : )

25.1-15-1

Luistinrata otettiin myös tänään käyttöön. Hiukan se on vielä ropoloinen, mutta ei se ketään haitannut. Nakkasen vielä illalla pari ämpärillistä vettä, niin on huomenna taas parempi... kunhan pysyy pakkasellla.

25.1-15-2

Oiva-polle on nautiskellut ratsun roolissa tämän viikonlopun. Itse olen saanut pitää muutaman päivän hevosvapaata ikoneihin keskittyen.  Keskimmäinen Anun tytöistä on jo niin taitava ja innokas, että hänen ratsastettavakseen voi antaa minkä vain näistä hevosista.

25.1-15-3

Avainsanat: talvi, lastenlapset

"MAA ON NIIN KAUNIS..."

Tiistai 6.1.2015 klo 19:44

Aivan upea, kirkas ja kylmä tämän vuoden loppiainen. Koko valoisa aika kuluu ulkona puuhatessa. Anun väki tulee myös hevoshommiin.

6.1-15

Nyt iltapimeällä kynttilöiden valossa kuuntelen vielä kerran ne parhaat joululaulut. Vielä tuoksuvat hyasintit ja pipareistakin on murusia jäljellä. En totta vie siivoa tätä ihanaa joulunaikaa pois. Katsotaan sitten Nuutinpäivänä...

Avainsanat: talvi, lastenlapset

LUMILINNA

Tiistai 30.12.2014 klo 21:54

Pakkanen lauhtunut hyväksi rekikeliksi. Aamupäivällä kun Anu tyttöineen saapuu olen innoissani... jospa pitkästä aikaa aisotaan poni. Kysyessäni heiltä asiaa intoa puhkuen, saan vastaukseksi vältteleviä katseita. No, laitampa paremmaksi ja ehdotan, että ajetaanko parilla... jälleen vältteleviä ilmeitä. Öö... me halutaan rakentaa lumilinna!

30.12-14-9

30.12-14-8

30.12-14-7

30.12-14-6

Sen verran vähän on lunta, sekin kevyttä pakkaslunta, että jatketaan majaa kuusenhavuilla. Tuleepa siitä upea. Jokaiselle oma pieni soppi, yhdessä kattokin lumesta. Lattioille juuttisäkit, joiden päällä mukava istuskella. Anu puuhaa vielä hevosensa kanssa, joten tarjoilen läpimärille rakentajille lämmintä kaakaota ja piparkakkuja majaan. Voi, voi... vallan meinaan itsekin innostua. Mikä olikaan mukulana sen hauskempaa, kun nuoskalumen aikaan lumilinnan teko... ja vielä kun sai oikean kynttilän pätkän sinne valaisemaan.

30.12-14-5

Seuraavaksi hevoshommiin. "Tallityttö" tahtoo oppia luokilla valjastamaan. Siispä Oiva hommiin.

30.12-14-3

30.12-14-2

30.12-14-4

Sehän sujuu, kuin vanhalta tekijältä.

30.12-14-1

Tuo meidän kissa on kyllä kaikessa mukana, mitä pihassa tapahtuu...

30.12-14-10

Käyn vielä iltavalaistuksessa nappaamassa yhden kuvan... on se vaan sievä.

Avainsanat: lastenlapset

NAUTISKELUA

Maanantai 25.8.2014 klo 7:21

Aivan ihana viikonloppu pienellä mökkisaarella nuorin lapsenlapsi ja hiljaisuutta kaipaava mieli mukana. Jätin Anun huoleksi koko tämän eläimellisen kotini ja hurautimme vajaan sadan kilometrin päähän pienen pienelle kalamajalle. Tänne ei totta vie huolet seuraa. Ajatukset huilaavat jo työntäessäni venettä vesille... olen silloin jo perillä ja mieluiten soudan tuon loppumatkan. Moottorin käynnistys olisi rauhoittumista valmistelevan mielentilan särkemistä... kiirehän loppui jo.

25.8-14-1

Hämärtyvä elokuun ilta ja kynttilöiden valaisema sähkötön mökki. Perjantaina olo niin väsy, ettei aleta edes saunaa lämmittämään. "Opetan" lapselle kuinka arjen velvoitteet unohdetaan: Saunalimsat juodaan ennen saunaa, namit syödään ennen namipäivää, hampaat jätetään pesemättä, tukka kampaamatta. Iltasatu luetaan lähempänä puoltayötä ja vielä noustaan sängystä taskulampun valossa etsimään rapuja rantakivien lomasta. Vain yksi nähtiin tällä kertaa. Viikko sitten kuulema oikein kuhina kävi, kun tarjolla oli kalanperkeitä... nakkimakkara ei niitä näemmä houkuta.

Lauantaina iltapäivällä lämmitetään sauna pienelle "merenneidolle", joka hampaat kalisten on monta kertaa päivän aikana jo uinut ja esittänyt mummolle pellehyppyjä laiturilta. Itse en ilman saunaa järveen uskalla, vaikka tuo vesipeto (kohta 5 v.) yrittää kovasti kannustaa: -Rohkeesti vaan mummo, älä välitä vaikka kastuisitkin.

25.8-14-2

Sen ajan kun saan neidon olemaan poissa vedestä, hän hoitelee nukkeaan. Ompa mukava katsella pienen nukkeäidin hoivaa. Paperinukkeja innostumme myös piirtelemään ja korttia läiskimään.

Sunnuntain kotimatka alkaa luonnonpuiston rantakiven evästauolta. Haikeana katselemme kauas järvelle... sinne se mökki jää. Toivottavasti päästään pian uudelleen.

Koko illan on kotona mukava tunne, kun en kuitenkaan ihan vielä täällä ole... ymmärrättehän.

Avainsanat: hiljaisuus, lastenlapset

LOMAN PÄÄTÖS

Maanantai 4.8.2014 klo 19:41

Hevoslähtöisestä näkökulmasta katsoen, kaikki "kunnialliset" äidit ja isät viettivät viikonloppuaan kuninkuusraveissa. Mummot ja muut lapsenvahdit lähtivät  Muumimaailmaan. Itselleni muumeja tärkeäpää oli tämän iki-ihanan vanhan kotikaupunkini esittely lapsenlapsille. Hiukan haukotellen he kuuntelivat ylistystäni ja luentoani kaupungin historiasta, sekä kohteliaisuudesta tutustuivat kanssani museoon. Mutta yhtä kaikki... halusin kertoa heille kuinka suurenmoinen leikkipaikka tämä sen aikainen pikkukaupunki oli. Joitain suorittamiani typeryyksiäkin rohkenin isommille kertoa, ja sen missä oli parhaat hevoskorttivalikoimat (maksoivat silloin 20 penniä/kpl). Olen aikaisemminkinkin saanut sääliviä katseita lapsilta, kerrottuani, ettei siihen aikaan Naantalissa vielä muumeja asunut... ei ollut edes siltaa Kailon saareen.

4.8-14-1

4.8-14-2

4.8-14-3

Muumien saarella oli parasta nähdä kuinka hauskaa lapsilla oli. Hyvin he helteestä huolimatta jaksoivat puuhailla ja seurailla muumiväen edesottamuksia. Eväistä ja meressä pulikoinnista saatiin lisää puhtia. Erikoisen kivan tästä retkestä teki se, että toinen mummo (kovin sairas) halusi mukaan ja veljeni jaksoi häntä pyörätuolissa lykkiä Muumimaailman kapeita mäkisiä polkuja. Varmaan hekin iloitsivat nähdessään omien lastenlastensa riemun.

4.8-14-4

4.8-14-5

4.8-14-6

Minun suojateista pienin käsitti, että iltakuudelta ja aamukymmeneltä soivat luostarikirkon kellot ilmoittivat kaikelle kansalle Muumimaailman aukioloajat!

Suuret kiitokset persoonalliselle majapaikallemme Villa Randalalle! Aittamajoitus, sauna ja "sikahyvä" aamiainen olivat vieläpä hyvin edulliset. Siellä yövyn seuraavillakin Naantalin reissuilla.

4.8-14-7

4.8-14-8

Tänään on ensimmäinen työpäivä ja hoitotädin "pallo hiukan hukassa"...

Avainsanat: loma, lastenlapset

HIUKAN PÖLLÄHTÄNEENÄ

Maanantai 5.8.2013 klo 19:11

syyskuuta_2012.jpg

Hiukan "pöllähtäneenä" yrittää hoitotäti arkeen palata. Välillä on pysähdyttävä ihan kelloa katsomaan, että mitäs nyt kuuluukaan tehdä. Lasten ensimmäiset päivät ovat sujuneet lomakuulumisia vaihdellen ja yhteistä säveltä leikkeihin tapaillen.

Tänään vietetään aamupäivä mustikkametsässä. Kummasti kaikki jaksavat marjoja noukkia niin suuhunsa kuin kuppeihinkin. Pienimmän punainen marjamuki unohtuu jollekin mättäälle, emmekä sitä enää löydä. Mutta onneksi tyttö on tallessa (ja molemmat saappaat, nekin hetken olivat omilla teillään). Leivon välipalaksi ison piirakan... oi, kuinka hyvää jätsin kanssa!

metsassa2

metsassa1

Iltapäivällä tulevat lapsenlapset hevostelemaan.

lastenhevostelua3

lastenhevostelua2

lastenhevostelua1

Avainsanat: lastenlapset

HAUSKAA, HAUSKAA...

Maanantai 18.3.2013 klo 13:39

Olipa hauska viikonloppu (ainakin minulla). Kaikki lapsenlapset mummolassa yökylässä ja heidän pikkuserkkunsa perheineen vielä vieraisilla... siis tupa pullisteli iloisesti.

vieraita1

vieraita2

vieraita4

vieraita3

vieraita5

Tänään askarrellaan "pupupurkit" ja kylvetään niihin kauraa. Eiköhän nuo pääsiäiseksi ehdi hyvinkin kasvaa.

pupuas1

pupuas2

Aika veikeän näköisiä otuksia... tuo villa on lampaasta.

pupuas3

Avainsanat: pääsiäinen, lastenlapset

MAJAN RAKENNUSTA

Torstai 9.8.2012 klo 19:07

Vauhdikas viikko lopuillaan. Aika kulunut majoja rakennellen kalliolle sekä pihaan.

maja2

majailua

Pihamajan pystytyksessä taisivat Kirsti ja naapurin lasten äiti olla innokkaimmat. Rakennustarpeina heinäseipäät, paalinarua ja kaksi vanhaa loimea.maja4

Vaikka itsekin innostun näistä majapuuhista, huomaan että parhaiten lapset viihtyvät itse suunnitellen ja rakennellen. Erehdyksen ja onnistumisen ilmapiiri viihdyttää heitä saman majan kimpussa jopa syksystä kevääseen.

maja5

Lapsenlapset auttoivat ruuanlaitossa. Meitä olikin tänään 10 henkeä ruokapöydässä.

Iltapäivällä otin ja sahasin ruokapöydästä kulmat pois. Ne kun ovat aivan pienimmän ja kiireisimmän silmien korkeudella... näinkin voi toimia, kun pöytä on tehty ladon lattialankuista.

dscf0103.jpg

6pv_elokuuta.jpg

poyta

Avainsanat: lastenlapset

« Uudemmat kirjoitukset