AHOMANSIKOITA

Keskiviikko 27.6.2012 klo 16:38

Laitumen laidalta löytyi kesän ensimmäiset mansikat. Nopsasti noukkivat pienet sormet jokaisen kypsänpunaisen marjan suuhunsa. Onneksi saimme lämpimän sadekuuron niskaamme ja raakileet saivat vielä jäädä aurinkoa odottelemaan.

Siinä sateen ropistessa tallin kattoon, mietin että oman lapsuuden kesän parhaita asioita osaavat  lapset sukupolvesta toiseen arvostaa.

iitajapoimijat

mansikkakammenella

Avainsanat: kesä

MITTUMAARI

Torstai 21.6.2012 klo 16:36

Juhannukseen valmistauduttu pitkin viikkoa onkimatoja pellon ojalta keräillen. Kaikki innokkaat kalastajanalut, pienimmästä isoimpaan, keräsivät rohkeasti lieroja kouraansa. Isät ja vaarit varmaan heitä onkien kanssa opastavat.

Usein mieltymys johonkin harrastukseen saa alkunsa jo muutaman vuoden iässä, kun siinä on "oma aikuinen" innolla ja tunteella mukana. Ilmankos kalastus on niin monen suomalaisen lempiharrastus... joku on joskus auttanut alkuun.

dscf00202.jpg

Tänään vielä ennen lasten juhannuksen viettoon lähtöä, laitoimme koivut portaanpieliin. Nyt tahdon toivottaa teille hauskaa "mittumaaria" ja isoja kyrmyniska-ahvenia! 

harakankellot

Minä keitän itselleni oikein hyvät pannukahvit ja istun porraspuulle huokasemaan...

Avainsanat: kesä

SATAA

Tiistai 19.6.2012 klo 11:05

"Ammakko e oikki, pianummen poikki"... lauleskelee 2-vuotias sylissäni. Isommat tuossa kesäsateen ropistessa ikkunaan, piirtelevät "Ninjoja" pöydän ääressä.

Tulimme juuri "sateenvarjokävelyltä" sisälle. Hauskasti pisarat napsahtelivat sateensuojaan ja pienet kädet yrittivät tavoitella maahan valuvia tippoja.

sateenvarjolapset

dscf0080.jpg

Muistatkos itse sitä pehmoisen raukeaa sadepäivän tunnelmaa, kun kaikin aistein annoit kosteaan vehreyteen puhjenneen kesän täyttää itsesi. Ehkä se on muisto lapsuuden ajoilta, jolloin ei vielä ollut kiire pois sateesta.

Avainsanat: kesä, luonto

LUOVUUTTA

Torstai 14.6.2012 klo 18:47

Ihanan lämmin kesäpäivä. Humalat saloissaan hipovat jo mökin räystäitä. Sireenit täydessä kukassa.

dscf0078.jpg

Laitoin lapsille saunavateihin vettä pihanurmelle. Auringon lämmittämässä vedessä on kiva lutrailla, eikä haittaa vaikka vaatteetkin hiukan kastuisi.

Aika pian vesileikit muuttuivat kuraleikeiksi. Taisin laittaa vadit liian lähelle hiekkalaatikkoa. Myös kuusten alta lapset keksivät lapioida "hakaneulasia" sakenevaan velliin. Eikös tätä kutsuta luovuudeksi : )

dscf00382.jpg

Ruuaksi tein keiton oman pihan nokkosista höystettynä lapsenlapsen syntymäpäivälahjakanan munilla. Varmistuakseni, että soppa kelpaa, sanoin sen olevan pinaattikeittoa. Ai sinappikeittoa, kysyi 3-vuotias.

Avainsanat: kesä

« Uudemmat kirjoitukset