AATTO

Keskiviikko 24.12.2014 klo 6:56

24. "luukku" aukeaa hiljaiseen aattoaamuun. Nyt tahdon toivottaa teille kaikille HYVÄÄ, SIUNATTUA JOULUNAIKAA!

24.12-14

Avainsanat: joulukalenteri

EINETTÄ LINNUILLE

Tiistai 23.12.2014 klo 20:17

23. "luukku" ja aatonaatto. Kotia ja mieltä valmistellen päivä kulunut. Hyviä hetkiä vaikka muille jakaa. Hmm... taidan valita nuo pikkulinnut. Aamupäivällä tein kierroksen ja täytin kaikki ruokintapaikat. Kylläpä kelpasi. Tuon ikkunan luona olevan lintulaudan touhuja jäin seurailemaan. Pitkästä aikaa neljän sortin tinttien lisäksi siinä vieraili keltasirkkuja (liekö lahjaksi saamani kauralyhde houkutellut), pikkuvarpusia, närhi ja mustarastas. Tulee itsellekin niin rauhallinen ja huoleton olo kun niitä katselee.

Avainsanat: joulukalenteri

TALVIPÄIVÄN SEISAUS

Maanantai 22.12.2014 klo 19:41

22. "luukku" aukeaa. Ilonaihe tälle päivälle on piste pimeydelle! Alkaa vaellus valoa kohti. Vaikkei se vielä näy muualla kuin aavistuksena ajatuksissa, se riittää tähän hätään... taas jaksaa tarpoa.

talvipaivan_seisaus.jpg

Avainsanat: joulukalenteri

KAUNEIMMAT JOULULAULUT

Sunnuntai 21.12.2014 klo 19:53

21. "luukku". Päivän herkin hetki vietetään Tuusulan kirkossa kauneimpia joululauluja laulamassa nuorimman lapsenlapsen kanssa. Urut tekevät tyttöön vaikutuksen. Hänelle ainut kokemus moisesta soittimesta on Walt Disneyn elokuvasta Kaunottaren ja Hirviön joulu. Siinähän urut heittäytyivät vallan hurjiksi... mutta nämäpä soivat oikein kauniisti (lue kiltisti). Kaikin puolin onnistunut kirkossa käynti. Vielä kun lapsi kotiin lähtiessä kannustavasti sanoi, että kyllä sää mummo voit vielä oppia laulamaan...

21.12-14

Avainsanat: joulukalenteri

SAUNAN SIIVOUSTA

Lauantai 20.12.2014 klo 17:07

20.12-14-2

Tänään aukeaa jo kahdeskymmenes "luukku". Tästä päivästä haluan säilöä kaksi pientä hetkeä. Kauniin, verkkaisan auringonnousun ja saunan siivouksen. Saunaa en tosin aivan valmiiksi saanut, kun unohduin lyhdyn valossa tunnelmoimaan tummiin hirsiin tuijotellen... on tämä niin ihmeen rauhoittava paikka! Ilman jouluvieraita minulle voisi tämmöinenkin saunominen käydä ihan täydestä. Eipä kuluisi puita : )

20.12-14-1

Avainsanat: joulukalenteri

UNISENA

Perjantai 19.12.2014 klo 18:59

Yhdeksästoista "luukku" ja päivän herttaisin hetki: Juuri herännyt, unisen lämmin lapsi ja joulukalenteri.

19.12-14-1

19.12-14-2

Avainsanat: joulukalenteri

SATAA VETTÄ

Torstai 18.12.2014 klo 21:13

Kahdeksastoista "luukku" ja voisiko tämänpäivän hyväksi tuokioksi valita tunteen, kuinka rauhallisena aika soljuu kohti joulua vesisateesta huolimatta. Vaikka ulkona on taas märkää ja kuraista, ei sillä ole merkitystä. Tai ehkäpä on... jospa tuo synkkyys ikkunan takana ohjaa ajatukset siihen oikeaan jouluun... pois kulissinomaisesta kiiltokuvajoulusta...

Avainsanat: joulukalenteri

KIRKKOON

Keskiviikko 17.12.2014 klo 19:55

Seitsemästoista "luukku" avautuu päivähoidon joulukirkkoon. Ompa lämmin, seesteinen hetki minullekin. Lapset pääsevät aivan läheltä seuraamaan ja osallistumaan joulun sanoman kertomiseen juuri heidän kielellään. Hiljainen uteliaisuus täyttää salin.

Kotimatkalla vielä aurinko näyttäytyy.

Avainsanat: joulukalenteri

JOULUNÄYTELMÄ

Tiistai 16.12.2014 klo 20:14

Kuudestoista "luukku" ja jännittävän satuhetken lisäksi poimin tästä päivästä lapsenlapsen joulunäytelmän. Hienoa, kun lapset näin osallistuvat leirikoulun rahoitukseen. Koko luokka on työstänyt näytelmää ja tänä iltana se sitten esitettiin kutsuvieraille. Toivottavasti omantunnonmukainen maksu on ollut oikein runsas.

Avainsanat: joulukalenteri

VILUTTAA JA KOLOTTAA

Maanantai 15.12.2014 klo 18:31

Viidennentoista "luukun" takaa paljastuu hiukan nuupahtanut hoitotäti. Kumpa tämä tautikierros jättäisi minut väliin. Saas nähdä! Ja etsi tässä sitten sitä pientä hyvää hetkeä, kun viluttaa, kolottaa ja jomottaa.

No mutta tosiaan... aamutv:ssä oli pieni juttu ja pesäkameran kuvaa Ranuan tuoreista jääkarhunpennuista. Siitä tulin vallan mukavalle tuulelle. Hyvillä asioilla voisi olla  uutisarvoa paljon enemmän. Ihan varmasti se toisi muutoksen tähän vallalla olevaan toivottomuuden ilmapiiriin.

Avainsanat: joulukalenteri

KOLMAS ADVENTTI

Sunnuntai 14.12.2014 klo 18:52

Neljästoista "luukku" aukeaa hiljaiseen lumen valaisemaan pyhäaamuun. Ihanaa, ei kuulu mitään... kunnes kukko rääkäisee huomenensa.

14-12-14-1

14.12-14-2

14.12-14-3

Tuntuu, että eläimetkin nauttivat lumesta. Hevoset kirmaavat ja piehtaroivat aitauksissaan kuin kesällä. Lampaat viihtyvät ulkona ja kanat nokkivat lumisia saappaitani kun menen niitä ruokkimaan.

Nautin päivästä enkä tee mitään ylimääräistä... nythän on sunnuntai.

Avainsanat: joulukalenteri

LUCIAN PÄIVÄ

Lauantai 13.12.2014 klo 18:57

Kolmastoista "luukku" aukeaa hautajaispäivään. Hyvä hetki vaihdetaan toivon pilkahdukseen. Yksi meistä saa katsella kirkkautta, jonka rinnalla Lucia ja puhdas lumi kalpenee...

13.12-14

Avainsanat: joulukalenteri

KAURIIN JÄLJET

Perjantai 12.12.2014 klo 21:05

Kahdestoista "luukku". Päivän hyväksi hetkeksi valitsen kauriin jäljet. Muutamana sunnuntaina on tuossa lähimaastossa näkynyt metsästäjiä ja meille on iskenyt kova huoli, että meinaako ne peijakkaat ampua "meidän" kauriit. Eläimet ovat niin kesyjä, että katsahtavat vain pihaan päin, jos pidämme kovaa meteliä, muuten kaikessa rauhassa ruokailevat naapuripellossa. Viime sunnuntaina kajahti metsästä useampi laukaus. Harmitti ja oikein suututti ajatellessani "pihakauriitamme"... kuinkahan kävi?

Tänään lasten kanssa ulkoillessa onneksi löytyy pieniä sorkanjälkiä ohuesta lumesta. Tuolta ne ovat tuttua reittiään tulleet kallion takaa metsän suojaamaan pellonreunaan... ihanaa. Ainakin osa hengissä.

Avainsanat: joulukalenteri

HYVÄÄ YÖTÄ

Torstai 11.12.2014 klo 19:10

Joskus on väsyneempi kuin joskus! Yhdennentoista "luukun" takana odottaa ihana lämmin peti. Tämän päivän huippuhetki on painua pehkuihin tosi aikaisin. Ehdin nukkua lähes kellon ympäri ja minultahan se onnistuu... siis hyvää yötä!

Avainsanat: joulukalenteri

TUULEE...

Keskiviikko 10.12.2014 klo 18:41

Kymmenes "luukku" ja pieni ilonaihe pimeyteen on tuo hurja ilma ulkona. Uskokaa vaan, kyllä myrskystä voi tykätä, varsinkin kun sitä katselee ja kuuntelee ikkunan lämpöisemmältä puolelta. Hyvillä mielin on lasten kanssa pelailtu ja nautiskeltu sisällä möllöttelystä.

Kuuntelen juuri radion Luontoiltaa. Siinä kerrotaan kuinka hyödyllinen tämä ilma on luonnon kannalta katsoen... siispä nautin ihan hyvällä omallatunnolla.

Avainsanat: joulukalenteri

TAUTISTA AIKAA

Tiistai 9.12.2014 klo 19:40

Yhdeksännen "luukun" takaa kuuluu aivastelua, niistämistä yököttelyä ym. Tautista aikaa tämä märkä joulukuun alku. Kurjaa  kun lapset sairastaa, mutta se ainut joka hoitoon tulee, nauttii tähtihetkistä saadessaan kaiken huomion ja mieleistään tekemistä.

9.12-14-1

Tänään se tekeminen on silkkipaperilumihiutaleiden leikkaamista, josta hän jäi viime viikolla paitsi. Aikansa kuluksi tämä 4-vuotias kehittelee myös noppapelin, jota yhdessä pelaamme... hän tietysti voittaa vaikka minä olen ensin maalissa??? Kuules Kirsti...säännöt nyt vaan on tämmöset!

9.12-14-2

Avainsanat: joulukalenteri

JUHANNUSKANAT

Maanantai 8.12.2014 klo 20:53

Kahdeksannen "luukun" takaa löytyy kananmunia! Synkkään, pimeään päivään tuo piristystä meidän juhannuksena kuoriutuneet, jotka juuri joululeipomusten aikaan ovat aloittaneet munintansa. Saisivat nuo vanhemmatkin kanarouvat ottaa mallia, kuinka pyöräytetään muna päivässä.

0112.jpg

Avainsanat: joulukalenteri

VALMISTA TULI

Sunnuntai 7.12.2014 klo 19:04

Seitsemäs "luukku" ja vihdoin on harjoitustyöni valmis! Hetken ihastelen ensimmäistä itse maalattua ikonia. Ihan mukiinmenevä...  kun katsoo hiukan kauempaa.

7.12-14

Seuraavaksi aloittelen Vladimirin ruhtinas Igorin Jumalanäidin ikonia. Malli näyttää kohtuu yksinkertaiselta, siis minulle sopivalta.

Avainsanat: joulukalenteri

ITSENÄISYYSPÄIVÄ

Lauantai 6.12.2014 klo 20:47

Kuudes "luukku" ja hiljainen, juhlava tunnelma aamusta alkain. Räntäsateessa nostan lipun, hoitelen elukat ja muut aamutoimet. Kohta hipsii yläkerrasta pienin yövieras seurakseni. Puuron hautuessa herätellään isosiskot, että päästään pian piparimökkejä koristelemaan.

6.12-14-2

6.12-14-3

Siinä ne nyt ovat valmiina puuhellan päällä kuivumassa ja kaikkien ihailtavina ennen itsenäisyyspäivän ruokailua.

063.jpg

Eikös ole niin, että ne ovat omat ajatuksemme, jotka tekevät päivästä juhlan. Pienet ulkonaiset puitteet vain mausteena.

Mukava "lökö" päivä Olli seurassamme, kääntyy iltaan. Haen märän lipun pihalta ja sytytän kynttlät ikkunalle.

Avainsanat: joulukalenteri, piparkakut

TAAS LEIVOTAAN

Perjantai 5.12.2014 klo 19:03

Taas tuoksuvat leivonnaiset viidettä "luukkua" raottaessa. Vain yksi lapsi hoidossa. Hän avustaa korvapuustien leipomisessa huomisen itsenäisyyspäivän pullakahvitarjoiluun.

Illansuussa kaikki lapsenlapset tulevat yökylään. Lupaus piparkakkujen leivonnasta saa vauhtia pieniin apulaisiini ja tallihommat hoituvat alta aikayksikön. Ihana tuoksu täyttää mökin... kunnes viimeinen pellillinen palaa karrelle!

Huomenna koristellaan...

Avainsanat: joulukalenteri

Vanhemmat kirjoitukset »