KAIKKI VALMISTA

Sunnuntai 23.12.2018 klo 21:27

Aatonaattoilta, kaikki valmista ja tupa hiljentynyt. Ylenpalttisesta huolehtimisesta väsynyt tonttu kapuaa kotiuuniin ja köllähtää leipävuokaansa. Taas kerran on talon ja tallin asiat käännetty parhain päin suurta juhlaa vastaanottamaan. Ansaitusti se vetää villasukkapeiton  korviinsa ja nukkuu ensi vuoteen.

ILOISTA JOULUA KAIKILLE LAPSILLE JA LAPSELLISILLE!

PC230009.JPG

Avainsanat: joulu

PIENIN ASKELIN

Keskiviikko 19.12.2018 klo 13:23

Pienin askelin pumpulisessa maisemassa valmistaudumme tulevaan. Eilen laitoimme metsänväelle ruokintapaikan ja tietysti riistakameran sinne vakoilemaan. Lintujen ruokinnalla on tarjoilua monipuolistettu ja eikös vaan kaksi oravaa ja tikka sen heti löytäneet. Tiaisten parveen odottelen "hömppää", jota ei tänä talvena ole vielä näkynyt.

20181218_144345.jpg

20181218_150636.jpg

Tänään aisoimme Ihaan reen eteen ja lähdimme kuusen hakuun. Pienimmälle tämä rekikyyti oli ensimmäinen. Hiukan taas herätti kummastusta hoitotädin maku joulukuusen suhteen... vaan eikös teidänkin mielestänne ole soma... ainakin hmm... erilainen.

PC190039.JPG

PC190063.JPG

PC190070.JPG

Ruokaa odotellessa yritin saada ikkunan läpi kuvia lintujen ruokinnalta, mutta lasi on niin täynnä nenän- ja sormenjälkiä, että kamera tarkensi niihin. Tässä onnistunein hämärän päivän otos... tikka talipötkylällä.

PC190003.JPGPC190007.JPG

Avainsanat: joulu

JOULUKIRKKO

Tiistai 18.12.2018 klo 13:14

Vipinä lintulaudalla vie ajatukset tähän hetkeen. Hiljalleen leijuvat lumihiutaleet ja valkea maa saa olon niin mukavaksi. 

PC180046.JPG

PC170014.JPG

Tämän päivän ohjelmassa päivähoidon joulukirkko... no joo, pienimmälle ei juttu ihan auennut, mutta tulipa permanto ja penkin aluset tutkittua. Isommat suorastaan loistivat tietäessään prikulleen tapahtumien kulun siellä Betlehemissä.

PC180032.JPGPC180040.JPGPC180038.JPGPC180039.JPG

Avainsanat: joulu

AJATUKSIA KIIREEN KESKELLE

Lauantai 15.12.2018 klo 8:25

Voi kuinka tolkuttoman kiireen ja suorittamisen uutta "jouluperinnettä" on meistä aika moni siirtämässä nuoremmille polville. Ympärillä stressaantuneita ihmisiä... pääosin äitejä. Pitää niin moneen revetä. Oman työn ja lasten harrastusten myötä paljon pikkujouluja, myyjäisiä, nyyttäreitä ym. Itsehän me aikuiset tällä kaikella saamme lasten joulun odotuksesta kovin levottoman. Luulen, että pimeinä iltoina aika moni näistä pienistä kuitenkin nauttisi mukavasta oleilusta omassa kodissa omien aikuisten seurassa. Joulunalusviikot ovat otollista uupumisaikaa koko perheelle. Kun ei ole mahdollisuutta vain olla ja antaa ajatusten lipua oikeasti merkityksellisissä asioissa, saattaa aattoiltana tyhjä tunne yllättää... tässäkö tämä oli. Ei se joulu täydellisempänä tule, vaikka kuinka tohotamme. Eikös se ensimmäinenkin joulu viety läpi aika keskeneräisissä olosuhteissa... kaukana kotoa ja vieläpä tallissa täyteen buukattujen majoitustilojen takia. Vieraatkin tulivat yllättäen ja kutsumatta, mutta silti ilo oli ylimmillään... otetaan siis iisisti tässäkin ajassa. Siitä saattaa seurata jotain parempaa.

22.12.-12.JPG

Avainsanat: joulu

LEPUUTUSTA

Sunnuntai 9.12.2018 klo 17:16

Ihan äsken tulin kotiin hermojen lepuutusmatkalta ja mistäs muualta kuin Naantalista! Vaikka siellä satoi vettä kovan tuulen kera koko viikonlopun, minun sieluuni siellä paistaa aina aurinko. Vaan olipa mukava tulla levänneenä kotiin... piparin tuoksuiseen, siistiin kotiin. Hevosten hoitajani alkavat selvästikin aikuistua : )

PC090028.JPG

PC090042.JPG

PC090067.JPG

Ja mitä varten sitä lepoa vailla niin olin? Nyt kun tuo joulu tunkee joka tuutista lasten arkeen, alkaa levottomuus lisääntyä ihan samaan tahtiin. Joka vuotistahan tämä on, sen vain unohtaa. Pienen pienet ilkeydet ja sopimattomat sanat ovat turhan usein keskeyttäneet tavallisesti niin iloiset ja mielikuvitukselliset puuhat. Aikuisen olisi hyvä hiffata, että elämän lainalaisuudet ovat ehkä raadollisimmillaan juuri lasten keskinäisessä kanssakäymisessä. Kaikki ei aina ole sitä, miltä näyttää ensi silmäyksellä tai mitä korva äänekkäimpänä kuulee. Huomaamattomuus voi johtaa käyttäytymiseen, jota sanotaan kiusaamiseksi! Siis täällä leivottiin viime viikolla pipareita hiukan haukkamaisissa tunnelmissa. Olen ollut niin tiukkana, että itseäkin hiukan harmittaa.

PC030013.JPG

PC030024.JPGPC030025.JPGPC040034.JPG

PC040040.JPG

 

PC050002.JPG

En saarnaa enempää... nyt on rauha maassa ja hoitotädilläkin jokseenkin hyvä tahto. Näistä piparimökeistä tuli  oikein somat : )

Aloitimme taas lukemaan Marian pientä aasia (Gunhild Sehlin). Jospa sen myötä edes itse saisin pientä levollisuutta joulun odotukseeni.

 

 

Avainsanat: joulu

TOIPUMISEN AIKA

Sunnuntai 31.12.2017 klo 17:48

No niin... aika toipua joulusta. Vaikka taas oli kiva ja iloinen ilmapiiri, varsinkin lasten läsnäollessa, en voi kieltää etteikö tämä hiukkasen väsyttäisi.

Aattona on muutama pakkasaste ja illalla hiljaisuuden laskeuduttua tupaan, laitan isän vanhat sukset jalkaan ja lähden pienelle hiihtolenkille tuohon kotipellolle. Sänki tunkee esiin ohuen lumen alta, muttei se mitään haittaa. Ihana rauha tunkeutuu nutun alle...

Välipäivien kohokohta oli eilinen päiväretki mökille. Itäsuomessa kun kuulema tuskaillaan valtavien lumimäärien kanssa, me vietämme lähes kesäisen kelin vallitessa päivän Lohjanjärvellä. Talviteloilla levännyt paatti käännetään järveen ja tyynessä aurinkoisessa säässä 15-vee soutaa. Syksyn sateiden seurauksena vesi on niin korkealla, että pääsemme veneellä portaille saakka : ) Siitä vaan nyssäkät mökkiin ja evästä laittamaan. Saunan lämmitystä aloitellessa tutut joutsenet käyvät tervehtimässä.

PC300100.JPG

PC300013.JPG

PC300018.JPG

Olen ainoa rohkea, joka pulahtaa saunasta uimaan (tai siis kiireesti räpiköimään). Järveen viettävä kallio on hurjan liukas ja veneen laidasta lujaa kiinni pitäen hivuttaudun veteen. Ylös pääsen sieltä kyllä sekunnin murto-osassa eikä liukkaus hidasta yhtään. 8-vee lapsenlapsi ja hänen äitinsä uskaltaa kastaa varpaansa ja 15-vee jää kuivalle maalle ihan kokonaan.

PC300067.JPG

PC300138.JPG

Sammaleet kallioilla rehottavat kauniina ja orvokkimättäät kätkevät pienen pieniä nuppuja vehreiden lehtiensä suojaan. Suurin ero kesään verraten taitaa olla lyhyt valoisan aika. Auringon painuessa mailleen, nousee kuu järven ylle kuin yrittäen paikata auringon vajavaista työtä. Tämän "vahdinvaihdon" aikaan lähdemme soutelemaan takaisin autolle...voi kun pian taas pääsisi... aivan ihana päivä!

PC300165.JPG

PC300189.JPG

Nyt on aika toivottaa HYVÄÄ ELÄMÄNMAKUISTA VUOTTA 2018...ja toivon minä sitä pakkasta ja luntakin... tulkoon oikea kesä sitten ajallaan.

Avainsanat: joulu

JOULUN ILOA

Perjantai 22.12.2017 klo 13:31

Kuitenkin onnistui stressi ja taudinpoikanen ujuttautumaan mukaan joulun odotukseeni. Toivottavasti muut eivät huomanneet : ) Lapsia on innostanut lumi, joka eri olomuodoissaan on tarjonnut tekemistä. Yhtenä päivänä pulkat luistaa mainiosti, seuraavana jo loska lotisee askelten alla. Liukumäki ja "mummonsuojelualueen" pöpelikkö ovat olleet mieluisimpia leikkipaikkoja. Sinne viritelty riistakamera on myös ilahduttanut yöllisillä otoksillaan.

Vaikka nämä vaihtelevat säät vaikuttavat aikuisten mielialaan, ei niillä lasten ilonpidossa näytä suurta merkitystä olevan. Jälleen tänäkin vuonna on Gunhild Sehlinin Marian pieni aasi levollisesti kuljettanut meitä joulua kohti. Viime viikolla kävimme päivähoidon joulukirkossa. Ilokseni se teki taas vaikutuksen pieniin mieliin. Kotimatkalla tyytyväisyyttä pullistellen selitettiin, mitä kaikkea jäi kirkon joulukuvaelmasta puuttumaan... oikeesti siellä Betlehemissä oli kameleitakin ja ne tietäjät ja enkeleitä. Viisvee mietti, ettei hän oikeen vielä rukoilemisesta tiedä, mutta runoilemisesta hän kyllä tykkää. Käsien ristimistä ja ristinmerkkiä treenattiin vielä kotona mielikuvituksellisia vaihtoehtoja kokeillen.

Eilen ohitettiin yksi itselleni tärkeä virstanpylväs, vuoden pimein hetki. Valo alkaa lisääntyä eritoten korvien välissä. Yhtä paljon kuin joulua, odotan pakkasia, tähtitaivasta sekä kunnon reki- ja hiihtokelejä.

DSCF0034.JPG

Tämän "käpälöidyn" riistakamerakuvan ja Oiva Paloheimon runon myötä haluan toivottaa

      LÄMMINTÄ JOULUMIELTÄ TEILLE KAIKILLE!

SUURET HONGAT HUMINOI, TUULI LUNTA HARAVOI

LUODEN PUHTAAKS AUKION, JOSSA METSÄN JUHLAT ON.

ORAVAT JA JÄNIKSET, KARHUT, KETUNPOIKASET,

PUNATULKUT, LINNUT MUUT, LAULAA ETTÄ KAIKUU PUUT.

JOULUILTA HÄMÄRTYY, TUULI POIS JO ETÄÄNTYY.

JOKA KUUSEN LATVAHAN, TARTTUU TÄHTI TAIVAHAN.

Avainsanat: joulu

"VIISVEEN" PIPARIMÖKKI

Maanantai 4.12.2017 klo 13:47

On se ainakin makee!

PC040008.JPG

PC040013.JPGPC040010.JPG

Avainsanat: joulu, piparkakut

EKAT PIPARIT

Lauantai 2.12.2017 klo 18:41

Perjantain odotettu piparipäivä. Vaikka iloisina ja innokkaina aloitellaan, toistuu sama aikuisen näkökulmasta hupaisa kaava vuodesta toiseen: Alussa piparkakkuja syntyy nopeaan tahtiin, sillä kaikki muotit on tietysti kokeiltava. Sitten pikkuhiljaa, mitä enemmän taikinaa (salaa) syödään, tahti hidastuu. Pian jo kuuluu huokauksiakin ja ensimmäiset "mä en jaksa enää" (tarkoittaneeko leipoa vai syödä taikinaa). Viimeisiä painellessa on osalla jo hiukan äglö olo. Ne piparit, jotka ehtivät uuniin asti, lähtevät kotiin mukaan. Aina niitä ei ole kovin paljoa: )

PC010010.JPGPC010011.JPG

Lapsenlapsi (8v.) ja hoitolapsi (5v.) leipoivat osat piparimökkeihin. Koristelu ja kokoaminen jää ensi viikolle.

Avainsanat: joulu, piparkakut

SE HASSU KUUSI

Sunnuntai 1.1.2017 klo 14:56

Lupasin kertoa kuusesta... se on kuin oikenemaan jätetty luokki. Muutama kesä sitten joku hevosista kaatoi kuusentaimen niin ettei runko kuitenkaan murtunut. Puu jatkoi kasvuaan maata myöten latvan tavoitellessa taivasta. Nyt se "kumartaa" kaikille huoneessa olijoille kuin pipareita ja omenoita oksiltaan tarjoillen. "Yksvee" äkkäsi herkut oitis ja kuusi on ollut useasti vähällä kaatua. Sitten ilkeät aikuiset nostivat piparkakut yläoksille. Sekään ei pikkutonttua lannistanut... tuoli avuksi ja muks....

1.1-6.JPG1.1-7.JPG1.1-8.JPG

Avainsanat: joulu

ISOILLE JA PIENILLE

Perjantai 23.12.2016 klo 20:59

1.1-9.JPG

JOULUN ILOA ISOILLE JA PIENILLE!

Avainsanat: joulu

HASSUN KUUSEN HAKU

Perjantai 16.12.2016 klo 20:10

Ensi viikolla ei taida rekikelejä meilläpäin olla, siispä joulukuusi haettiin tänään. Tämä pieni hevosten pari vuotta sitten runtelema puu on vielä vitsikkäämmän näköinen kuin viimevuotinen. Odottakaas kun sen aikanaan näette.

Kuusi on viettänyt varhaislapsuutensa lähellä mummonsuojelualueen nuotiopaikkaa. Ilman hevosta se olisi vartissa haettu mutta tärkeintähän tässä on ponin valjastus ja lenkki pellolla... kuusi taitaa olla sivuseikka.

16.12-1.JPG16.12-6.JPG16.12-7.JPG

16.12-3.JPG16.12-4.JPG16.12-5.JPG

Avainsanat: joulu

MUSEOSSA

Torstai 15.12.2016 klo 20:30

Pääsimme kunnallisten hoitajien "siivellä" retkelle jouluiseen kotiseutumuseoon. Siellä "tonttutyttö" kertoi entisajan jouluvalmisteluista ja lapset etsivät innoissaan tontulta kadonneita piparimuotteja sekä jouluruokareseptejä. Pääsivät siis tutustumaan kaikin aistein tähän paikkaan nurkkia koluten, katsellen ja haistellen.

15.12-2.JPG

15.12-3.JPG

15.12-5.JPG

Jatkoimme vielä omatoimisesti kulttuurikierrosta poiketen kotimatkalla Syvärannan Lottakodilla syömässä.

Avainsanat: joulu

JOULUKIRKOSSA

Torstai 15.12.2016 klo 19:41

Keskiviikkona päivähoidon joulukirkossa. Tälläydymme eturiviin istumaan ja iloisesti hämmästyneet ilmeet kertovat heti kuvaelman alettua, että mehän tiedetään tää juttu! Sehän on ihan sama tarina kuin siinä kirjassa... vain Marian pieni aasi puuttuu.

15.12-1.JPG

Ennen kotimatkaa teemme vielä pienen kierroksen vanhalla hautausmaalla. Arvelin jo etukäteen tämän paikan herättävän kysymyksiä ja niin kävi: "Ketä tänne on hautautunu ja kuin niitten luo pääsee, no montaks elämää niil sit on..."

Avainsanat: joulu

JOULUNALUSAJATUKSIA

Sunnuntai 11.12.2016 klo 9:33

Viikko taas sellaista hutinaa, etten ole kirjoittamaan muka ehtinyt... mutta tässäpä kooste.

Itsenäisyyspäivää vietetään perinteisen juhlavasti lapset ja lastenlapset ruokavieraina. Heidän lähdettyään hoitelen iltatallin ja sisälle lampsiessa kääntyy katse kohti tähtitaivasta. Suureneva kuu hiukan himmentää loistetta, mutta silti se kaareutuu niin rauhoittavana tämän 99 vuotiaan maan ylle. Puolen suomen katsellessa linnan juhlia, tallustelen pellolle ja heittäydyn pilkkihaalarissa selälleni ihailemaan yläpuolella avautuvaa syvyyttä joka siirtyy ajatuksiin asti. Tästähän ei ole kiire mihinkään... ihmeellinen tunne miten aika pysähtyy. Voi kun omistaisin talvilämpimän makuupussin, voisin nukkua pakkashangella. Raahaisinkohan ladosta vanhan hetekan tänne pellolle : ) Tällaista extrimiä tuskin voi kaupungissa harrastaa. Siellä kun on liikaa valosaastetta ja luultavasti aika pian pari ambulanssia paikalla. Aikani makoilen, sitten sisälle ja kynttilät ikkunalle.

11.12-1.JPG

11.12-2.JPG

Seuraavana päivänä joulukalenteria lainatakseni "arkimaailmassa" lasten leikit sujuvat mukavan leppoisissa merkeissä. "Mä piirsin vahoingossa rinssin, tästä piti tulla Ropiini... se laulaa." sanoo kolmevee ja piirtää lisää Ropiineita.

11.12-3.JPG

11.12-4.JPG

Torstai-iltana lehtimyyjä saa nauramaan. Maaseudun Tulevaisuuden tilaus päättyy vuodenvaihteeseen ja ainahan nuo myyjät soittelevat hiukan aikaisemmin. Olen hiukan ärtynyt, kun kehtaa näin myöhään soitella. Siinä sitten ääneen harmittelen, että ihan hyvä lehti, mutta en oikein ehdi lukemaan. Vain perjantain numero tulee hiukan tarkemmin syynättyä, muut menee poltettavaksi pienen selailun jälkeen. No tämäpä ei myyjää lannista, vaan iloisen toiveikas ääni vastaa: "Niin... aatelkaas rouva... tää on niitä harvoja lehtiä kun enää saunanpesässä palaa!" No... jatkan tilausta, vaikka onhan tuo vähän kallista sytykettä.

Loppuviikolla aamupimeässä pihakeinussa kahvia ryystäessä mietin joululahjoja. Kaikkea tavaraa kun on koko maailma (ja luonto) jo pullollaan. On paljon ihmisiä, joita sen määrä vain ahdistaa. Se mitä tämän sekavan ajan ihmiset oikeasti haluavat antaa ja saada, ei ehkä olekaan rahalla ostettavissa. Aitoa auttamista, ymmärrystä, myötätuntoa... jotenkin aavistelen, että tavaran ylivalta on pikkuhiljaa menettämässä otettaan. Se on jo havaittavissa nuoremmissa ikäluokissa. Kai me vanhat tullaan jälkijunassa tässäkin asiassa.

JA TÄNÄ AAMUNA SAIN ETUKÄTEISJOULULAHJAN (joka ei ole rahalla ostettavissa)... VIIDENNEN LAPSENLAPSEN... PIENEN TYTÖN : )

Avainsanat: joulu, jutustelua, lastenlapset

MEIDÄN JOULU

Sunnuntai 27.12.2015 klo 8:59

Miksi ihmeessä joulupuun pitäisi olla tuuhea, tasainen ja terhakka! Tämän joulun kuusi löytyi pihatien varresta ison koivun kyljestä. Siinä se oli pienen ikänsä "kasvattiäidin" pyylevän valkean rungon suojassa tavoitellut taivasta. Meiltäkin löytyi seinänvieruspaikka. Vaatimattomalla toispuoleisella olemuksellaan se ovenkahvaan köytettynä, oikeat kynttilät pitkillä alaoksillaan hallitsee huonetta.

27.12-1.JPG

27.12-11.JPG

Jouluaaton kohokohta oli tietysti pukin ja tontun vierailu. Ilmeisen kilttiä väkeä meillä on, koska vuodesta vuoteen he kiireiltään tähänkin tupaan pitkällä matkallaan poikkeavat. Pieni poika pääsi ensimmäistä kertaa Pukin syliin. Hän se ei vielä tuhmuuksista tiedä mitään... ja me muut ei muisteta : )

27.12-2.JPG

27.12-12.JPG

Aaton tohinan jälkeen alkaa joulun hiljaisempi osuus: Kirkko, tallityöt, eilinen tiski ja hiljaiseloa kynttilöiden valossa päivän hämärtyessä. Löysin Ylen elävästä arkistosta ihanan filmin, missä 100-vuotias Augusta-täti kaipailee lapsuutensa joulua ja kummastelee kuinka nykyjoulu (siis jo 1970) ei mahdu mihinkään. Kuinka viisaan herttaisesti hän kasvot naurun ryppyjä täynnä sanoo hänen joulunsa olevan niin pieni, että se mahtuu vain sydämeen.

27.12-4.JPG

Tapaninpäivänä suku koolla. Rekiajelut jäi tänä vuonna ajamatta, lumesta kun ei ole tietoakaan. Mutta koska hevoset niin kiinteästi liittyvät tähän päivään, kaivetaan esiin toinen vanha perinne. Kun Tapanina joku talon nuorista miehistä ratsastaa hevosen tupaan, on hevosonni taattu koko vuodeksi! Mieluiten uuden rekivedon, oppimattoman varsan. Sellaista ei nyt meidän tallista löydy, mutta valitaan pienin mies ja pienin hevonen (se osaa kiivetä portaat). Vaikka Kustaa Vilkunan mukaan vain mies voi tuoda hevosonnen taloon, nostetaan meidän olohuoneessa pienet naisetkin selkään... varma on aina varmaa!

27.12-8.JPG

27.12-5.JPG

27.12-7.JPG

PC260038.JPG

Vihdoin illalla pyrytti pienen hetken kauan kaivattua lunta...

Avainsanat: joulu

JOULUN RAUHAA

Keskiviikko 23.12.2015 klo 18:16

23.12-1.JPG

Vuoden pimein päivä ohitettu. Metsä huokuu joulun rauhaa... sitä toivotan teille kaikille.

23.12-2.JPG

Avainsanat: joulu

JOULUNAIKAA

Perjantai 26.12.2014 klo 20:55

Taas hauska joulunaika. Lapsille aaton jännittävin hetki on kun ulko-ovelta kuuluu kopinaa ja vanha kunnon Joulupukki tonttuineen saapastelee tupaan. Aiemmin päivällä oli vielä hienot suunnitelmat, mitä pukille esitetään, mutta jännitys jähmettää pikkuväen paikoilleen. Viimein vanhin tytöistä rohkaistuu soittamaan pianoa ja nuorin näyttämään juuri lakatut kyntensä.

Pukin ja tontun jatkettua matkaansa jännitys laukeaa ja lahjojen aukaisussa on suorastaan urheilujuhlan tuntua, niin nopeaan se käy. Suorituksen jälkeen hetki huokaistaan, ennen kuin syvennytään tarkemmin tutkimaan mitäs niistä paljastuikaan.

On se vaan myönnettävä, että vaikka on kuinka kivaa, niin aattoiltana kaiken tohinan jälkeen on tällä mummolla "takki melkoisen tyhjä".

26.12-14-6

Joulupäivänä aamuvarhaisesta alkaen vietän omaa hiljaista jouluani. Kiire loppui ja suorastaan nautin tallitöistä hyytävässä kylmyydessä ajatellen kuitenkin lämpimiä. Illan hämärtyessä sytytän kynttilät ja kuuntelen joululauluja. Keittiössä tuoksuu juhlaruoka ja valjasöljy. Läväytin nimittäin koko "paketin" matolle ja niitä puhdistelen ruokaa odotellessa. Setolkankellon kierrän myös paikalleen huomista odottamaan.

Tahvanaksi saan tuttuja vieraita ja kirkkoreki otetaan esiin. Oiva antaa oivat kyydit koko porukalle. Ihanaa... raikas talvisää, hevosen hiki ja tumpelin sointi...

26-12-14-3

26.12-14-2

26.12-14-5

26.12-14-4

18.jpg

Niin mennä hujahtivat joulun pyhät. Vielä pysähdyn tähtitaivasta katselemaan...

Avainsanat: joulu

AATTO

Keskiviikko 24.12.2014 klo 6:56

24. "luukku" aukeaa hiljaiseen aattoaamuun. Nyt tahdon toivottaa teille kaikille HYVÄÄ, SIUNATTUA JOULUNAIKAA!

24.12-14

Avainsanat: joulukalenteri

EINETTÄ LINNUILLE

Tiistai 23.12.2014 klo 20:17

23. "luukku" ja aatonaatto. Kotia ja mieltä valmistellen päivä kulunut. Hyviä hetkiä vaikka muille jakaa. Hmm... taidan valita nuo pikkulinnut. Aamupäivällä tein kierroksen ja täytin kaikki ruokintapaikat. Kylläpä kelpasi. Tuon ikkunan luona olevan lintulaudan touhuja jäin seurailemaan. Pitkästä aikaa neljän sortin tinttien lisäksi siinä vieraili keltasirkkuja (liekö lahjaksi saamani kauralyhde houkutellut), pikkuvarpusia, närhi ja mustarastas. Tulee itsellekin niin rauhallinen ja huoleton olo kun niitä katselee.

Avainsanat: joulukalenteri

Vanhemmat kirjoitukset »