KIITOS ISÄT...

Sunnuntai 11.11.2018 klo 8:04

...teistä puhutaan hyvin lämpimään sävyyn muulloinkin kuin isänpäivän alla ja houkuteltuina.

Nämä pienet "kotihaltiat" tuokoon arkeenne hongan sitkeyttä, työhevosen voimaa ja iloista mieltä lasten kanssa touhutessa.

Pikku-ukkeli on tehty viime talvena lumen painosta pudonneesta pihamännyn oksasta ja edesmenneen Iita-tamman häntäjouhista. Porukan pojalla riitti kärsivällisyyttä sahan kahvassa ja hän auttoi ladyja käsi Kirstin kädessä. Poran pärinää ei kukaan säikkynyt ja jokainen uskalsi porata parran paikan. Kasvoissa ja hatussa käytettiin oikeita taiteilijan maaleja. Niiden helppous yllätti lapset. 

ILOISTA ISÄNPÄIVÄÄ JOKAISEEN KOTIIN!

PB080105.JPG

Avainsanat: isänpäivä, askartelu

ANTAMISEN ILO

Sunnuntai 13.11.2016

Sydän on paikallaan kun antamisen ilo osoittautuu saamisen iloa suuremmaksi. Jospa te isät olisitte olleet näkemässä millä innolla "yllätyksiä" leivottiin. Tekemisen riemun näkeminen olisi ollut jo lahja itsessään.

Maistiaisissa sitten ilmeet hiukan vakavoituivat. Ei ollut ilmeisesti puolukka-porkkanapiiraissa tarpeeksi sokeria. Maistuupa terveelliseltä, totesi "neljävee"... joo kirpeelliseltä maistuu lisäsi "kolmevee".

ILOISTA ISÄNPÄIVÄÄ KIRPEELLISTEN PIIRAIDEN KERA : )

12.11-1.JPG12.11-2.JPG12.11-3.JPG12.11.4.JPG12.11-5.JPG12.11-6.JPG

Avainsanat: isänpäivä, leipominen

ILOISTA ISÄNPÄIVÄÄ

Sunnuntai 8.11.2015 klo 7:49

8.11-1.JPG

Avainsanat: isänpäivä

ISÄNPÄIVÄN LÄHESTYESSÄ

Sunnuntai 9.11.2014 klo 20:13

Voi... tämä on auttamatta myöhässä! Mutta pikkuhiljaa viime viikon edetessä saivat isät hiukan enemmän huomiota jutustelussamme. Hurjasti tuli kehuja, moitteita ei juurikaan. Vaivihkaa laitoin muutamia rivejä muistiin ja loppuviikolla molemmat 4-vuotiaat kirjoittivat kirjeen omalle isälleen. Nuorempi halusi päästä helpommalla ja ehdotti ensin, jos voisi kopioida sen toisen tytön kirjeen... kyllä se kuulema käy hänenkin isälleen. Pian tyttö kuitenkin innostuu kirjaimista ja vauhti on niin hurja, että ylimääräisiäkin tulee sekaan, kun en ehdi toppuuttelemaan. Siinäpä pähkinä purtavaksi isälle: Laita kirjaimet oikeaan järjestykseen, käännä osa oikeinpäin, poista ylimääräiset ja käytä rahtunen mielikuvitusta, niin isänpäivän sanoma selviää.

9.11-14-2

94.jpg

9.11-14-1

"Kaksvee" maalasi monta arkillista Sulo-pupuja...

9.11-14-3

Oho...

Avainsanat: isänpäivä

10 PISTEEN ISÄT

Perjantai 8.11.2013 klo 20:35

Rupatellessamme selkenee kuva, että tämän päivän isät ovat hyviä isiä. Lapsiperheiden arjen paineessa he ovat täysillä mukana lastensa elämässä. Pelkkiä iloisia asioita lapset kilvan isistään kertovat. Kaukana ovat ajat, jolloin "hyvä" isä istui illat kokouksissa,  tuli otsa rypyssä huolineen kotiin ja komensi lapset hiljaisiksi. Sitä paitsi, niin vahvoiksi persooniksi ovat nämä nyky isien lapset saaneet kasvaa, että tuskin heitä tuohon vanhaan muottiin saisikaan.

8.11-13-5

Aiemmin viikolla etsin kätköistäni hiukan paremmat akvarellivärit ja siveltimet. Kylli-tädin vaikutus näkyy, kun lapset taitavasti siveltimen kärjellä maalaavat pieniä tarinoitaan: "Mä oon täs vaarin kans vesisotaa ja täs on meiän perhe... oho, tosta tulikin rakkori, Viljo-vaari ajaa siinä rakkorii... mä kirjotan tähän iskälle ja sä et Kirsti tätä ymmärrä... toi lava-auto on isälle ja sydämet ukille ja päivänkakkarat vaarille.

8.11-13-4

8.11-13-3

8.11-13-2

Voi jospa isät, ukit, vaarit ja papat tietäisivät millä innolla ja lämmöllä nämä kuvat ovat syntyneet...

Tänään vielä leivotaan isille "Metsätontun pikkuleipiä". Siis murotaikinasta, johon on lorautettu sekaan kuusenkerkkäsiirappia. "Täähän on helppoo kun heinän teko, naureskelevat leipurit leikatessaan ja pyöritellessään kakkusia. Ja tulipas hyviä : )

8.11-13-1

Avainsanat: isänpäivä