"Käsittä tehty"

Maanantai 22.10.2018 klo 12:50

PA220002.JPG

No nyt tämä alkaa olla olifointia ja siunausta vaille valmis.

Avainsanat: ikoni

VALMIS... EHKÄ...

Maanantai 28.3.2016 klo 20:33

Vihdoin tämä valmistui (jos opettajani sen nähtyään on samaa mieltä). Tuo salamalla otettu kuva hiukan haalistaa värejä. Mallina Petros Sasakin Järvenpään kirkkoon tekemä temppeli-ikoni. Siellä hopeisella riisalla peitettynä.

28.3.JPG

Avainsanat: ikoni

KUKIN TYYLILLÄÄN

Lauantai 11.7.2015 klo 9:02

Päivät pelkkää järjen huilaamista! Aloitin akkujeni lataamisen Valamosta. Siellä vietin hiljaiseloa muutamia päiviä maalaten valmiiksi Kristus Kaikkivaltias-ikonin. Täällä kotimaisemissa yritän vielä hetken pitää silmät suljettuina töiltä ja velvollisuuksilta suojellen sitä levollisuuden kultahippua, jonka kuljetin kotiin luostarista. Hevot jo tuossa laitumen aidalla "kyselevät" että eiks jo tehtäis jotain. Mutta minä vain kiikuttelen pihakeinussa.

11.7-1.JPG

Kolmas päivä kotiin paluusta alkoi lapio vihdoin saada päivittäisen liikunta-annoksensa. Kuulun niihin ihmisiin, jotka rentoutuvat hikisissä ja aivottomissa hommissa.

Se on nyt kaivettava tämä humukseen pikkuhiljaa häviävä satavuotias mökki ylös kun kivijalasta vielä jotain näkyy. Tällaisena vanhojen rakennusten ystävänä tykkään, että kaikki mihin pystyy, tehdään itse... ja vielä vaikeimman kautta ilman koneita. Silloin ei tule korjattua sellaista, mikä on vain vanhaa mutta kuitenkin ehjää. Kun puuhaan talovanhukseni kanssa, tuntuu kuin se rupattelisi minulle... "juu hyvält tuntuu... rapsuttele vaa... konttaa sää nuoremmakses tonne talon alle koputtelemaa... eihän oo hirret pehminny". Sitten syyskesällä mökki saa vielä uuden katon. Sitä en tosin osaa itse tehdä... enkä uskaltaisikaan.

Siis näin sitä lomaa vietetään : )

11.7-2.JPG

Kauniita ja tuoksuvia ovat nämä sateiset päivät. Helteitä kaipaan vain rehun tekijöille.

11.7-3.JPG

Avainsanat: loma, ikoni

ILOISTA PÄÄSIÄISTÄ

Lauantai 4.4.2015 klo 13:45

Pitkäperjantain iltana valmistui kolmas ikoni, Konevitsan Jumalanäiti. Toivottavasti valmistui, opettajanihan ei ole sitä vielä nähnyt. Tämän kanssa oli vähällä "käämit kärventyä" ihan kunnolla, sillä eräänä iltana asettuessani työpöydän ääreen, äkkäsin ikonin taustasta vihreitä tussiviivoja sekä lyijykynän jälkiä. Vielä löytyi pieniä sormenjälkiä, kun piirroksia oli yritetty pyyhkiä pois... GGRRR! Vesiliukoisen tussin ja sormenjäljet sain pois, lyijykynän viivat näkyy, jos tietää mistä etsii.

Harmitukseni oli melkoinen. Minun Jumalani on kuitenkin varsin huumorintajuinen ja uskon että Hän hymyilee pienille graffitimaalareille.

Siispä ILOISTA PÄÄSIÄISTÄ TEILLE KAIKILLE... myös taiteilijan aluille : )

4.4-15

Avainsanat: pääsiäinen, ikoni

SIVELLIN JA KIRVES

Sunnuntai 18.1.2015 klo 17:39

Takana oikein hauska viikko. Lumesta olin selvästi itse innostuneempi kuin pikkuväki. Hyvä niin, en siis ole hukannut lasta itsestäni. Sain myös valmiiksi elämäni toisen ikonin, Vladimirin ruhtinas Igorin Jumalanäidin. On ollut mielenkiintoista etsiä netistä kaikki tieto aina työn alla olevasta ikonista, sen vaiheista ja historiasta. Seuraavaksi aloitan Konevitsan Jumalanäitiä. Tänään on kuitenkin sivellin vaihdettava kirveeseen, niin paljon klapeja on vielä pilkkomatta viime talvena kaadetuista ja pätkityistä rungoista. Hevonenkin pitäisi ajaa...

18.1-15

...no niin! Se hevonen, joka tähän asti on aina ollut valmis töihin, lähti kävelemään pois päin nähtyään minut riimunnaru kädessä tarhan portilla. Siitäkös tämä täti pillastui ja juoksutti ruunan hikeen siellä aitauksessaan. Vihdoin se tuli nöyränä luokseni ja valjastaessa näytti kuin se kiltillä silmillään olisi itsekin ihmetellyt, että kuinkas tässä nyt näin kävi. Reippaasta lenkistä nautittiin molemmat...

Avainsanat: ikoni, hevostelua

SATEEN JA TUULEN TUOMA OMA HETKI

Perjantai 2.1.2015 klo 18:36

Nyt suljen tuon kurjan sään ja pimeyden ajatusten piirin ulkopuolelle ja kiipeän vinttikamariin työpöydän ääreen jatkamaan "Vladimirin Jumalanäitiä". Kun sade ropisee kattoon ja tuuli huitelee kuusenoksilla ikkunan edessä, ei ole tarvetta olla tässä ajassa...  siispä maalaan niin pitkälle kuin osaan ilman opettajaani.

... ensin haluan kuitenkin toivotella HYVÄÄ UUTTAVUOTTA TEILLE KAIKILLE tuon keväisen pelakuun kera : )

2.1-15

Avainsanat: talvi, ikoni

UUSI HARRASTUS

Torstai 23.10.2014 klo 12:56

Yli kolmeenkymmeneen vuoteen aloitin tänä syksynä harrastuksen, mikä ei liity millään lailla hevosiin. Harjoittelen ikonimaalausta. Kurssi alkoi kansalaisopistossa jo syyskuun alussa, mutta nyt vasta alkaa tuntua siltä, että tästä ehkä jotakin tulee. Kärsivällisyyttä tarvitsisin roppakaupalla lisää. Tähän asti olen töherrellyt akvarellipaperille "Pyhän naisen" kasvoja. Eilen sain eteeni vihdoin oikean ikonilaudan. Kerron aikanaan lisää (jos on jotain kerrottavaa).

23.10-14

Lasten kanssa tänään valokuvauksessa. Aika hulinaa koko reissu... mutta kaikilla kivaa.

Avainsanat: ikoni