HEVOSET HAMMASLÄÄKÄRISSÄ

Perjantai 15.2.2019 klo 13:35

Hevot saivat tänään vuosittaiset rokotuksensa. Myös hampaat raspattiin. Tämä hurjan näköinen toimenpide on aina ollut lapsista tosi mielenkiintoinen. Ennen kuin eläinlääkäri alkaa työnsä, isoimmat haluavat käydä kurkkaamassa rauhoitetun eläimen valtavan suureen suuhun. Sitten he silmät ymmyrkäisinä seisovat rivissä karsinan ulkopuolella ihmetellen työn äänekästä edistymistä. Kysäisen ohimennen lapsilta, että kai he muistavat hoitaa hyvin omat hampaansa, pestä aamuin ja illoin. Vakavilta kasvoilta tulee vakuuttava myöntävä vastaus... ettei vain joutuisi tuommoisen toimenpiteen kohteeksi...

P1010013.JPGP1010004.JPGP1010007.JPGP1010010.JPG

Avainsanat: hevostelua

UUSI VUOSI ALUILLAAN

Lauantai 5.1.2019 klo 12:09

Joulu tuli ja meni tutun kaavan mukaan. Vuoroin iloisen riehakasta menoa, vuoroin hiljaista painia omien ajatusten kanssa joulun oikeaa olemusta miettien... ja tietysti tolkutonta suklaan syöntiä. Vielä on onneksi yksi helmi, loppiainen jäljellä (ja Fazerin sinistä).

Itse täällä hiukan toipilaana hoitelen fyysistä puoltani. Tapanin ajelut lähti niin vauhdikkaasti liikkeelle (kiitos Oivan), että jouluähkyn jäykistämä kroppa ei kokonaisuudessaan ehtinyt mukaan. Siispä tässä kokoilen jäseniä niille kuuluville paikoilleen. Vasen käsi vielä haraa vastaan äkkinäisissä ja voimaa vaativissa liikkeissä, mutta eiköhän se tästä. Fysioterapeutti kehoitti suhteuttamaan tekemisiäni ikääni... höh... eihän semmoinen elämä ole mistään kotoisin.

20181226_133051.jpg

20181227_133154.jpg

20181227_115956.jpg

20181227_121232.jpg

20181227_123522.jpg

Nyt tammikuun alussa palailemme ihanaan lumiseen arkeen. Kaakon taivaan sininen hetki tuo iloa aamuun kylmää lupaillen. Keskiviikon myrskypäivän vietimme sisäleikeissä ja olipa riemu katossa kun kylään tuli kovasti kaivattu viime syksyn eskarilainen. Leikit lähti rullaamaan kuin ei mitään puolen vuoden taukoa olisi ollutkaan... ja juttua riitti!

P1040073.JPG

Perjantain hiukan lauhempi sää salli heppailut hoitolasten kanssa. Aamupuuropöydässä äänestettiin ratsastetaanko vai ajetaanko reellä. Päädyttiin sitten semmoiseen ratkaisuun, että satuloitiin poni ja puettiin sille hiihtoratsastusvaljaat ja pulkka perään. Tämäpä oli kivaa. Kaikki halukkaat saivat ratsastaa ja istua pulkassa. Vastakengitetty hepo innostui myös. Neljän tuoreen hokin pidolla olisi voinut lujempaakin päästellä, mutta kun hoitotäti ei jaksanut toivotusti "laukata" ponin vierellä. 

P1040009.JPG

P1040029.JPG

P1040023.JPG

P1040037.JPG

P1040048.JPG

Tämän riemun myötä toivottelen teille oikein iloista uutta vuotta!

P1040066.JPG

Avainsanat: hevostelua, ponistelua

OVI AUKI UUTEEN VUOTEEN...

Maanantai 1.1.2018 klo 20:18

P1010032.JPG

... se vanha oli hiukan haikea. Sitä sävytti isän sairauden paheneminen ja hänen lähtönsä tuonilmaisiin. Luulisi ikäiselleni olevan luonnollista luopua vanhemmistaan, mutta silti ovat ajatukseni usein viipyilleet isän ja oman lapsuuden perheen parissa. Monena iltana ovat vanhat mustavalkoiset valokuvat pyörineet hyppysissäni. Niissä virnistää aika itseriittoinen pikkutyttö... olenkohan edelleen tuommoinen? Toivottavasti en! Nyt olen noiden lapsuuden kuvien porukasta toiseksi vanhin, viiden lapsenlapsen isoäiti. Nopeasti ovat vuodet kuluneet ja kuviot muuttuneet, sillä mummoksi tullessani, oli minullakin vielä oma Aino-mummu elossa.

No niin, alanko nyt lahota näille sijoille, vai löytyykö vielä intoa ja avarakatseisuutta tulevaan. Tapanani on kyllä nähdä asioista se valoisampi puoli, vaikka viime aikoina on alkanut sapettaa tämä "yhden totuuden" maailma sekä median valitsema lannistamisen ja pelottelun tie. Oikeasti jos haluamme uskoa ja kantaa vastuuta, edessä  odottaa hyvä tulevaisuus. Puhaltamalla henkiin pienet hyvät ajatukset ja aikomukset, ne muuttuvat teoiksi ja kääntyvät kaikkien eduksi. Ja kohtuullisuus... se on kova sana. Se säästää meitä itseämme.

P1010012.JPG

Mutta nyt hyödyntämään yöllä satanut lumi. Ennen kuin se ehtii sulaa lähden valjastamaan. Vaikkei nuo pehmeät pellot vielä iloitse kavionpainalluksista, on vuoden ensimmäisenä aamuna vanhat kuonat hyvä tuulettaa korvien välistä!

P1010048.JPG

P1010001.JPG

P1010072.JPG

P1010010.JPG

Avainsanat: jutustelua, hevostelua

TOIVOTAAN PARASTA : )

Tiistai 8.8.2017 klo 15:10

Tällaisia rientoja lauantaina... toivotaan parasta : )

hevi_ja_emanta1.JPG

hevija_emanta2.JPG

Avainsanat: hevostelua

LOMA JA HEVOSKUUME

Torstai 20.7.2017 klo 9:45

Leppoisasti on loma alkanut, vaikka talliremontin työmäärä on suuri. Iltaisin kroppa kertoo, jos olen liikaa innostunut. Levätköön se loman jälkeen kun ajatustyö vie energian. Nyt kuitenkin itsetunto kasvaa kohisten suoriutuessani kirvesmiehen töistä ihan itse. Välillä tulee ongelmia kun vanha rakennus on hiukan vino sinne ja tänne. Näyttää hassulta jos korjatut kohdat on suoria. Siis jälleen kerran hylkään vatupassin ja tyydyn näköhavaintoihin.

Heinää tuli pellosta nyt niin paljon, että pitää varmaan hankkia lisää syöjiä : ) Jonkin aikaa on jo hevoskuume vaivannut ja olen katsellut myytäviä suomenhevosia (erisukuisia). Varsakin himottaisi jos mieluinen isä-äiti yhdistelmä löytyy... katsotaan ja harkitaan (harkinta on vaan hiukan vieras käsite kun kuume iskee).

20.7-1.JPG

Avainsanat: hevostelua

"LUMIHEVOSET"

Maanantai 27.2.2017 klo 13:41

Taas tänäkin vuonna vietimme laskiaissunnuntaita yhdessä työhevosväen ja Ohkolan nuorisoseuran kanssa. Tämä on sellainen iloinen tapahtuma, jossa talkoolainenkin nauttii. Kotiin päästyäni olen kyllä aikas uuvuksissa, sillä näissä yleisöajelutuksissa huomaan kerta toisensa jälkeen varmistelevani ettei hevosiin tottumattomille vain satu mitään.  Meiltä oli mukana Ihaa ja Oiva sekä Anun porukka työmyyrinä. Oma pilkkihaalarin takamus pysyi niin visusti kuskinpukilla, etten päässyt kuvia ottamaan, mutta tässä "kähvellettyjä" sellaisia. Kiitos "lumihevosista" Leikkaan Terolle : )

Anu_ja_Ihaa.jpgUuras.jpgOiva.jpgOiva2.jpgOiva3.jpgUuras_ja_Virsu.jpgElli.jpg

Avainsanat: hevostelua, talvi

NAUTISKELUA JA RATSASTELUA

Sunnuntai 2.10.2016 klo 21:14

Tämä täti se ei vaan saa tarpeekseen näistä upeista syysaamuista... ei voi kuin ihailla, antaa mielensä uinua usvassa ja unohtaa tekemättömät työt. Eilisellä lenkillä sai metsä helliä valoineen ja tuoksuineen sekä kuskia että hevosta. Yleensä tämä musta ruuna muistuttaa olemukseltaan höyryveturia, mutta nyt se malttoi ja ohjat kaulalla lönköteltiin tuttu lenkki.

2.10-1.JPG

2.10-2.JPG

Tänään pienin ratsastaja halusi mennä sillä tunnille. Koomisen näköistä, kun pienet jalat eivät yllä satulansiiven alapuolelle. Aikanaan oma äitini muisteli, etten ollut itse yhtään isompi ensimmäisen ratsastustuntini aikoihin. Saappaani kuulema vaan paukuttivat satulaa eikä hevonen liikkunut mihinkään. Vaan pojasta (siis tytöstä) polvi paranee. Kummasti tältä lapsenlapselta (7v.) onnistuivat jopa etuosakäännökset ja pohkeenväistöt. Kun valmentaja vielä lopuksi kehui, oli ilme niin muikea että : )

2.10-3.JPGPA020050.JPG

Avainsanat: syksy, hevostelua

KEVÄT JA KERTTU KOTONA

Torstai 21.4.2016 klo 14:14

Ompa koleaa, mutta tämmöinenhän huhtikuu aina on kun ei se "osaa päättää". Pohjoistuulen ja kylmien sadekuurojen alla kevät kuitenkin etenee hiukan kuin salaa. Linnunlaulu lisääntyy ja lisääntyy. Maassa viime vuotisten kuivuneiden lehtien suojassa vuokot tunkevat itseään "ihmisten ilmoille". Olen raahannut itselleni penkin tien varteen hiukan kauemmas pihasta. Sen tarkoitus on antaa minulle lupa nautiskella kevään suloisuudesta ilman että silmäni koko ajan pälyilisivät pihapiirin töitä. Pieni tovi illalla rastaita kuunnellen rauhoittaa mielen päivän aherruksen päätteeksi.

21.4.JPG

Keskiviikkoiltana Kerttu palautui kotiin... ihan lopullisesti ja hienossa kunnossa. Kiitos vaan Enjalan tallin : ) Se oli silminnähden tohkeissaan päästessään hevosperheensä pariin. Häntä heilui kuin koiralla Elsaa nuuskiessa. Nyt vaan toivotaan, että tamman jalat kestää meidän nuorison käytössä. Ikää on mittarissa 18, eli edessä voisi olla vielä monta hyvää vuotta.

Avainsanat: hevostelua

TIIVISTETTYÄ TALVEA

Keskiviikko 17.2.2016 klo 13:39

Vihdoin viimein on päästy oikean helmikuisen talven makuun. Aurinko paistaa valkeille hangille, tintit virittelee soittimiaan pihakoivuissa... ihanaa. Kuinka olenkaan tätä odottanut.

17.2-2.JPG17.2-3.JPG

17.2-1.JPG

17.2-4.JPG

Maanantaina oli lapsilla sukset mukana. Minä hain ladon nurkasta vanhat Lampiseni ja niin lähti kaikki omilla taidoillaan ja vaihtelevalla kärsivällisyydellä pelloille latuja tekemään. Hiukan oli keli vielä märkä, eikä siis luisto paras mahdollinen, mutta tiistaina pakkasyön jäljiltä oli pienet latumme oikein hyvässä kunnossa. Isommat tytöt olivat hiihtäneet lenkin "mummonsuojelualueen" nuotiopaikalle ja sitä pitkin oli pientenkin helppo mennä läpsytellä. Myös Anu lapsineen tuli talvipäivää viettämään. Kaikkea kivaa ehdittiin tehdä kuin korvikkeeksi viikon takaiselle märkääkin märemmälle laskiaiselle.

17.2-13.JPG

17.2-7.JPG

17.2-8.JPG

Sukset kun saatiin jalasta, valjastettiin Oiva kirkkoreen eteen. Osa lapsista oli ensimmäistä kertaa reen kyydissä. Pojat kummastelivat tumpelia (setolkan kelloa) ja sen tarkoitusta. Rekikyydin jälkeen nuotiolle makkaran paistoon. Mahat täynnä jaksoivat vielä tovin rakennella risumajoja. Vanhemmille palauteltiin tyytyväisiä savun hajuisia lapsia.

17.2-10.JPG17.2-11.JPG

Tänään hiihdettiin vielä lisää latuja. Yksi maalla elämisen arkisia huippuhetkiä on laittaa heti kotiovella sukset jalkaan ja hiihtää mihin mielii...

Avainsanat: talvi, hevostelua

LASKIAINEN

Tiistai 9.2.2016 klo 20:57

Olipa sumuisen harmaa laskiaissunnuntai ja tämä tiistai vielä synkempi vesisateineen. Ainahan sitä laskiaiselle odottaa kevättalvisia hankia ja auringonpaistetta, vaan nyt mennään näillä säillä. Sunnuntaina Ohkolan nuorisoseuran ja Työhevosharrastajien yhteiseen riehaan tuli mukavasti väkeä (silloin oli vielä aavistus märkää lunta sängellä). Lähiseudun lapsia ei keli haitannut ja kunniamaininta on annettava heidän urheille vanhemmilleen ja isovanhemmilleen kun toivat pikkuväkensä paikalle. Innokkaimmat ratsastajat taisivat asettua oitis takaisin jonoon satulasta päästyään. Tämä tapahtuma on järjestäjillekin vuosi vuoden perään oikein mieltä virkistävä... ilo tarttuu!

9.2-1.jpg

9.2-2.jpg

9.2-6.jpg

9.2-4.jpg

9-2-3.jpg

Tämänpäiväiseen märkääkin märempään laskiaistiistaihin toi iloa oikeastaan vain kermaiset pullat, jotka aamupäivällä pyöräytimme ja välipalaksi popsimme.

9.2-5.JPG

9.2-7.JPG

Avainsanat: talvi, hevostelua

"TALLITYTTÖ" OPISKELEE

Perjantai 4.12.2015 klo 21:15

"Tallityttömme" opiskelee hevostalouden perustutkintoa ja minulla on ilo olla hänen työpaikkakouluttajansa. Käytännössä tämä merkitsee mm. että hän ihan innokkaan näköisenä tuolla hurjassa tuulessa ja sateessa hoitaa hevoseni liikutuksen ja minä hörpin teetä täällä lämpimässä tuvassa : ) Hyvä diili...

Avainsanat: hevostelua

HEI LEIKITÄÄNKS HEVOSTA

Maanantai 29.6.2015 klo 20:34

Aamupäivällä se sama "viisvee" innosti kaikki hoitolapset, niin omat kuin vieraat hevosleikkeihin. Ensin vietiin vedet laitumelle ja sitten alkoi hurja "esteratsastus". En ymmärrä, mistä heille sitä virtaa tällaisessa kuumuudessa riitti. Joku pienimmistä tosin hiukan väsähti aloitettuaan liian pitkän vauhdin oton... esteelle tultiin sitten käymäjalkaa. "Neljävee" solmittiin juoksutusliinan päähän ja kummasti jaksoi hänkin "laukata" ympyrällä upottavalla kentällä. Villeimmät "hevoset" joutuivat traileriin.

Ne parhaat leikit syntyvät usein joistakin arjen pienistä mieleen jääneistä kokemuksista ja tarttuvat koko kirmaavaan katraaseen.

29.6-13.JPG

29.6-11.JPG29.6-10.JPG

29.6-12.JPG29.6-15.JPG

Avainsanat: hevostelua

PONIN RIIVIÖT

Lauantai 23.5.2015 klo 10:23

Perjantaina karkasivat sitten ponitkin! Viedessäni iltapäivällä heinää tarhaan, ei löytynytkään syöjiä, vain kumoon nojattu aita. Ei ne kaukana olleet ja nämä ahmatit oli helppo houkutella näkkileivällä kiinni ja toimittaa lampaiden seuraksi "arestiin".

Illalla kun aidat oli korjattu, lähdin Oivan kanssa työviikon päätteeksi rentouttavalle iltaratsastukselle. Ilta taisikin olla toukokuun kauneimpia laskevan auringon paljastaessa kaikki kevään hennon vehreyden sävyt. Koivun heleän lehtiverhon hiljaa keinutellessa iltatuulessa rastaat konsertoivat ja käki kukkui jossain kauempana.

23.5-1

Lasten kuusentaimissa on jo pienet vuosikasvut : )

Avainsanat: kevät, luonto, hevostelua

TYÖHEVOSET HELSINGISSÄ

Tiistai 19.5.2015 klo 7:15

Lapsia tässä odotellessa muutama sana viime sunnuntaista. Työhevosharrastajat järjesti viimevuotiseen tapaan kevättyökurssin Helsingissä Kumpulan koulukasvitarhalla. Siis maalta saapui innokkaita kurssilaisia pääkaupunkiin tekemään peltotöitä. Kuulostaa nurinkuriselta, mutta puitteet olivat erinomaiset ja maa sellaista muhevaa kun useampaan vuoteen ei ole traktorin rengas sitä tiivistänyt. Lohkot on muokattu viime vuosina hevosvetoisesti ruuna Uuraksen, Lundstenin Tanjan ja Vuoren Matin toimesta.

Päivä alkoi valjastuksella. Perinteinen luokkivaljastus taitaa tehdä uuden tulemisen, sillä niin paljon tälläkin kurssilla kyseltiin mistä niitä länkiä ja luokkeja oikein saa. Onneksi tästä maasta vielä länkimestareita  löytyy. Myös maanmuokkauksen kaikki vaiheet kiinnostivat... miksi ja missä järjestyksessä mitäkin tehdään. Väki oli oikein innostunutta ja tekivät ihan oikeasti. Eivät tyytyneet vain sivusta seuraamaan. Joku oli tullut vartavasten oppiakseen kyntämään.

Itse yritin ensin "luistaa" koko kurssista, koska kotona tuntuvat työt kaatuvan päälle. Onneksi en onnistunut, olinhan luvannut hakea Ohkolasta mukaan yhden hevosen. Ilmapiiri oli niin innostava, että piristyin itsekin. Joskus tekee ihan hyvää poistua omien tekemättömien töiden äärestä muunlaisiin töihin.

19.5-1Nämä kuvat ovat siis Helsingistä... upeaa.

19.5-6

19.5-219-5-319-5-419-5-5

Avainsanat: hevostelua

TYÖMESTARUUS

Lauantai 9.5.2015 klo 19:42

Lauantaina herätys 5.15, puurot napaan, poni autoon ja kokka kohti Tampereen Teivoa. Olimme taas viimevuotiseen tapaan tarjoamassa oheisohjelmaa suomenhevosten Työmestaruus kilpailuissa. Tällä kertaa lapset saivat ohjastaa reen eteen valjastettua ponia aivan kuin kilpailijat vetokokeessa. Vaikka kostean kolea, välillä sateinenkin sää verotti yleisöä, löytyi ohjaksiin innokkaita hevosmiehen ja -naisen alkuja.

Itseltäni jäi vetokoe näkemättä, mutta eiköhän paras (Mikko Uusimäki - t. Luomutar) voittanut!

9.5-4

9.5-5

"Aikamiespoika" Ihaa oli tohkeissaan nähdessään muitakin pienikokoisia lajitovereita. Äiti ei olekaan planeetan ainoa tyttöhevonen.

Avainsanat: hevostelua

VAPUN VIETTOA

Perjantai 1.5.2015 klo 19:14

Upeasti liehui siniristi jo aamukahdeksalta kaakkoistuulen sitä hulmuttaessa. Seuraavan kerran kun katsahdin ikkunasta pihalle, oli tuuli irroittanut ylemmän soljen ja lippu lepatti vaisusti puolessa tangossa. Voi kauhistus... pian korjaamaan, ennen kuin naapurit näkee!

1.5-1.jpg1.5-15-2.jpg

Vapunpäivän "perinteisiin" (jos ei olla mökillä) kuuluu lasten vappuajelu tai -ratsastus ja sen päälle grillilounas pihalla, oli sää mikä hyvänsä. Tänään olikin miettimistä, mihin pöydän asettaa, tuuli kun tuntui pyörivän ja vaihtavan suuntaa yhtenään. Ei vienyt kuitenkaan ketään mennessään ja ruoka maistui.

1.5-5.jpg

Tänään bongattiin myös kevään ensimmäinen kyy! Yksi lapsista lähti viilettämään karanneen ilmapallon perään ja lammastarhan takaa kuusen näreen alta löytyi punainen pallo ja pakeneva kyy. Myös kyseinen lapsi pakeni aika lujaa.

1.5-8.jpg1.5-6.jpg

Vielä lapset innostuivat jatkamaan kesken jääneen majan rakentamista. Sinne sitten vetäytyivät simamukeineen ja munkkeineen tuulen suojaan. Innokkaimmat rakentajat jäävät mummolaan yökylään...

Avainsanat: kevät, hevostelua

LASKIAISSUNNUNTAI

Maanantai 16.2.2015 klo 13:45

Ohkolan nuorisoseura ja Työhevosharrastajat järjestivät jälleen -ties monennenko kerran- laskiaistapahtuman Ohkolan nuorisoseuran talolla. Sää oli paras mahdollinen kirkkaan auringonpaisteen säkenöidessä pienten timanttien tavoin valkealla hangella. Nuorisoseura tarjosi hernesopan, laskiaispullat ja pulkkamäen. Me hevosväki toimme yleisön iloksi neljä rekihevosta ja neljä talutusratsua. Itse sitä ei aina muista, kuinka eksoottisia elukoita nämä työhevoset nykypäivän ihmisille ovat. Kovasti ne saivat ihailua osakseen ja kysymyksiä sateli ohjastajille. Kaikkein innokkaimpia ja rohkeimpia hevosfaneja olivat ne kaikkein pienimmät... niin kuin aina. Tosin innokkaita ovat myös kerhomme vanhimmat ja kokeneimmat hevosmiehet Haukivuorelta ja jopa Pieksämäeltä asti kun tulivat ajomiehiksi.

16.2-15-3

16.2-15-2

16.2-15-1

Täydet kymmenen pistettä ansaitsee myös pieni lapsenlapseni, joka joutui "hengailemaan" koko kolmetuntisen vuoroin vierelläni kuskinpukilla vuoroin äidin ja ponin luona tai kinoksissa pelmuten ilman suurempaa aikuisten huomiota.

16.2-15-4

Avainsanat: hevostelua

VOI OIVA SUN KANSSAS

Lauantai 31.1.2015 klo 16:00

Voi kun olisi enemmän aikaa puuhata tuon hevosen kanssa. Kohta puolitoista vuotta tehty siitä työhevosta, mutta vielä se kyselee "onks pakko seistä paikallaan, miks tarvii seistä paikallaan... ei Vermossakaan tarvinnu". Hevosella ikää jo 17 vuotta. Tänään ajoin nivelkuolaimella, siis ilman "jarrutehostinta". Ensimmäinen irtiotto oli sellainen, että kuskilta jäi hattu pihaan! Parisataa metriä mentiin ennen kuin pystyin siirtämään ohjat yhteen käteen ja kopeloida haalarin huppua päähän. Toisaalta oikein hyvä, että hepo saa kuorman liikkeelle, mutta kun purkaakin pitäisi ja mieluummin yhteen paikkaan kuin sadan metrin matkalle. Kertailtiin siis pysähtymistä ja odottamista, odottamista ja odottamista. Taidan vaihtaa kuolaimen takaisin siihen hyväksi todettuun.

31.1-15

Avainsanat: hevostelua

SIVELLIN JA KIRVES

Sunnuntai 18.1.2015 klo 17:39

Takana oikein hauska viikko. Lumesta olin selvästi itse innostuneempi kuin pikkuväki. Hyvä niin, en siis ole hukannut lasta itsestäni. Sain myös valmiiksi elämäni toisen ikonin, Vladimirin ruhtinas Igorin Jumalanäidin. On ollut mielenkiintoista etsiä netistä kaikki tieto aina työn alla olevasta ikonista, sen vaiheista ja historiasta. Seuraavaksi aloitan Konevitsan Jumalanäitiä. Tänään on kuitenkin sivellin vaihdettava kirveeseen, niin paljon klapeja on vielä pilkkomatta viime talvena kaadetuista ja pätkityistä rungoista. Hevonenkin pitäisi ajaa...

18.1-15

...no niin! Se hevonen, joka tähän asti on aina ollut valmis töihin, lähti kävelemään pois päin nähtyään minut riimunnaru kädessä tarhan portilla. Siitäkös tämä täti pillastui ja juoksutti ruunan hikeen siellä aitauksessaan. Vihdoin se tuli nöyränä luokseni ja valjastaessa näytti kuin se kiltillä silmillään olisi itsekin ihmetellyt, että kuinkas tässä nyt näin kävi. Reippaasta lenkistä nautittiin molemmat...

Avainsanat: ikoni, hevostelua

MITÄHÄN SITÄ TEKIS

Lauantai 25.10.2014 klo 10:03

Kymmenen tunnin yöunet takana ja mieli virkeä ilman mitään syytä. Elon paras olotila! Tässä popsin aamupuuroani suoraan kattilasta ja katselen hyörinää lintulaudalla. Varpusten säksätys kuuluu sisälle asti ihan kuin ne riitelisivät joka jyvästä. "Hömppä" ja muut tiaiset hakevat nopsasti omansa ja suhahtavat kuusen oksalle kuorintapuuhiin. Jaa-a... mitähän tänään tekisin. En ainakaan mitään, mikä kuulostaa työltä tai ostamiselta... taidan mennä metsään...

...en kylläkään omin jaloin. Saan Anun seurakseni. Siis ihmis- ja hevosäidit ihmis- ja hevostyttärineen metsälenkillä.

24.10-14-1

Syksyisen metsän syvä vihreys... mielialalääke vailla vertaa.

Avainsanat: hevostelua

Vanhemmat kirjoitukset »