KUKKORUKKA

Torstai 29.6.2017 klo 16:44

"Kakkoskukolle" tuli häätö kanalasta "Pääkukon" oivaltaessa sen olevan jo täysi kilpailija kanaklaanissa. Tähän asti se on ollut vaaraton pojankloppi, mutta nyt tuo näyttää daamien silmissä jo varsin komealta ja varteenotettavalta sulhasehdokkaalta. Niinpä kävi, että se eräänä aamuna mennessäni parvea ruokkimaan jo oven hiukan raotuttua räpisteli kaameasti rääkyen pääni yli pihalle. Siellä se muutaman päivän yritti sopeutua uuteen suureen, mutta yksinäiseen valtakuntaansa. Vielä se sai päälleen elämänsä ensimmäisen rapsakan sadekuuron ja oli aivan suunniltaan. Se sinkoili kuin päättömänä luullen kai taivaan putoavan niskaansa.

Eilen illalla Anu sai houkuteltua kukon takaisin daamien luo, mutta voi... turpiin tuli jo ovella! Silloin tämä mummo kimmastui vanhan kukon käytökseen ja nakkasi sen vuorostaan pihalle. Saas nähdä kumpi niistä tänä kesänä menettää päänsä... katsotaan. Tosin eihän se vanhempi ole minun kukkoni, vaan yhden lapsenlapsen (se annettiin hänelle kastelahjaksi puolitoista vuotta sitten). Senhän voisi laittaa pahvilaatikkoon ja toimittaa Helsinkiin oikealle omistajalleen... tai pakastepussissa hänen vanhemmilleen... hmm... asioilla on tapana ratketa : )

29.6-2.JPG29.6-3.JPG29.6-4.JPG

Avainsanat: kesä, eläimet

KIITOS MUMMO-KISSA

Keskiviikko 11.1.2017 klo 20:34

Tulin juuri eläinlääkäriltä kotiin tyhjän kopan kanssa. 17-vuotias  "Mummo-kissa" poistui muonavahvuudesta : ( Se oli juuri se harmaaraidallinen tallikissa, joka vanhemmiten halusi olla aina siellä missä tapahtuu.

mummo-kissa.JPG

Avainsanat: eläimet

AAMUTUIMAAN

Perjantai 2.11.2012 klo 12:32

2-vuotias aamutuimaan tallinpihassa:  Shh...kuutele... kana kukkuaa!   

valtakunnasta.jpg

Avainsanat: jutustelua, eläimet

LAMMASVAUVA

Tiistai 4.9.2012 klo 13:34

Aamulla kaikilla kiire lampolaan uutta tulokasta moikkaamaan. Ompas se suloinen... TERVETULOA VAUVALAMMAS!

lammasvauva2

... ja sitten metsään. Koko aamupäivän siellä taas  vietimme. Mukana oli tuhdit eväät, eikä ollut kiirettä kotiin. Saaliiksi metsämiehet ja -naiset saivat "angry birdsejä" sekä suppilovahveroita. Uskomattoman reipasta väkeä. Pienimmätkin piipersivät omin jaloin koko pitkän polun. 

retkella.jpg

Avainsanat: retkeily, eläimet

KURJAN KELIN LEIKKIPAIKKA

Tiistai 4.9.2012 klo 7:46

Viime viikolla järjestelin latoon "kurjan kelin leikkipaikan". Maanantaina syksyisten sadekuurojen ropsahdellessa alas taivaalta pääsimme siitä oikein täysillä nauttimaan.

valtinmaalaustaiteilijat

pyorovauhdit

Epämääräiset syheröt kuvassa, ovat lapsia keinujen pyörövauhdeissa.

lammasvauva

Lammasvauva, valkoinen uuhikaritsa  syntyi illalla .

Avainsanat: syksy, eläimet

ELÄIMELLISTÄ...

Keskiviikko 15.8.2012 klo 21:47

Aloitimme alkuviikosta rakentamaan lampolaan uusia karsinoita, sillä molemmat "Lady Lampaat" näyttävät kovasti tiineiltä. Lapset olivat aivan innoissaan kuultuaan asiasta... saahan niitä sitten pitää sylissä, he kyselivät. No tottahan toki! Kuukauden verran tai ylikin on maltettava vielä odottaa.

samulivasara

Eilen tuli Ihaa-poni kesälomaltaan takaisin kotiin. Voi sitä jälleennäkemisen riemua ja halailua Mesi-äidin kanssa. Kiitos Ainolle... olet pitänyt siitä hyvää huolta.

ponitkyhnyttelee

Tänään saimme Purolasta pieniä vieraita hoitotäteineen ja lähes kaikki halusivat ponin selkään... tätejä ei päästetty: )

Avainsanat: eläimet

LAPSEN LOGIIKKAA

Maanantai 25.6.2012 klo 16:46

Omenapuun alta löytyi kissan tappama päästäinen. -Kirsti, Kirsti, tuu kattoon... hiiri on pudonnu puusta ja kuallu. Se ei voi nyt juasta.

dscf00134.jpg

Avainsanat: luonto, eläimet

BÄÄ...ÄÄ

Tiistai 15.5.2012 klo 7:04

Vuosien tauon jälkeen hankin muutaman uuhen lapsille kaveriksi (ja ehkä ruokapöytäänkin, sillä ne tulevat suoraan pässin luota). Rodultaan "ladyt" ovat suomenlampaita, Jaalalaista kantaa. Jaalalaisilta ei ole sarvia jalostettu pois, joten pässit ovat aika upean näköisiä.

Lapset olivat aivan innoissaan ja kävivät vähän päästä lampaita ihmettelemässä. Luulen että uuhien arkuuskin häviää pian. Iltapäivällä molemmat tulivat jo haistelemaan karsinaan kurkottavia pieniä käsiä. 

dscf00912.jpg

dscf0005.jpg

Avainsanat: eläimet