ILOISTA ÄITIENPÄIVÄÄ

Sunnuntai 8.5.2016 klo 9:59

Järvelle tuijottelu auttoi. Vyyhti alkaa purkautua... lauantaiaamuna kukonlaulun aikaan aloitin kanalan siivouksen.

Perjantaina iloisina ja innokkaina tehtiin kortit ja kirjeet äideille. Kun lapset arkisissa piirustuksissaan tuovat esiin ajatusmaailmaansa ja tunteitaan, yritän heittää "täkyjä" kuinka se pienen pään sisältö saadaan paperille sanoina. Eskariin lähtijät tekevät jo kärsivällisesti kauniita kirjaimia. Asiaakin olisi vaikka kuinka. Toinen kolmevee tuhahtelee muka turhautuneena, kun pyysin kirjoittamaan jotain iloista äidille... hmh... hmh... "no sill on kauniit kengät... voiks jo mennä leikkiin." Toinen kolmevee (koirafani) toivoo, että äiti sais koiran: )

P5060008.JPG

ILOISTA ÄITIENPÄIVÄÄ KAIKILLE ÄIDEILLE... kuka viisas se olikaan... taisi olla Sigmund Freud, joka sanoi Jumalan luoneen äidin koska ei voi itse olla läsnä kaikkialla : )

Avainsanat: äiti

ÄITIKULLAT, ÄITIPULLAT

Lauantai 10.5.2014 klo 19:43

Lapsen sydämessä äiti on tuoksuva, pehmeä ja lämmin kuin tuore pulla!

10.5-14

Iloista äitienpäivää kaikille äideille, isoäideille ja teille jotka haluaisitte olla äitejä : )

Avainsanat: äiti

KUN JUMALA LOI ÄIDIN

Sunnuntai 12.5.2013 klo 8:17

Vuosia sitten saksin tällaisen talteen paikallislehdestä. Valitettavasti en kirjoittajaa tiedä, mutta haluan sen myötä toivottaa teille iloista  äitienpäivää:

Kun Hyvä Jumala loi äitiä, oli menossa kuudes päivä ylitöissä ja enkeli ilmestyi sanoen: "Kovimpa pitkään sinä näperrät tämän kanssa." Ja Jumala sanoi: "Oletko lukenut tämän piirustukset? Sen täytyy olla pestävä, muttei muovia. Siinä pitää olla 180 liikkuvaa osaa. Sen pitää tulla toimeen mustalla kahvilla ja tähteillä. Sillä pitää olla noustessa kokoontaittuva, tilava syli sekä suudelma joka korjaa kaiken. Ja vielä kuusi paria käsiä." Enkeli ravisti hitaasti päätään ja sanoi: "Kuusi paria käsiä... no way. "Eivät kädet tuota vaikeuksia", sanoi Jumala. "Nämä kolme paria silmiä ovat hankala juttu". "Vakiomallissako" kysyi enkeli. Jumala nyökkäsi. "Yksi pari, joilla näkee suljettujen ovien läpi. Toinen silmäpari takaraivossa, joilla hän näkee sen, mitä ei pitäisi nähdä ja tietenkin se silmäpari edessä, joilla voi katsoa lasta, joka on mokannut ja sanoa: Minä ymmärrän ja rakastan sinua... käyttämättä siihen sanoja. "Jumala, sanoi enkeli ja kosketti tämän hihaa lempeästi: "Lepää nyt ja sitten huomenna..." "En minä voi", sanoi Jumala. "Olen juuri luomaisillani jotain hyvin itseni kaltaista. Minä jo tein sellaisen harjoituskappaleen, joka hoitaa sairastuttuaan itse itsensä, ruokkii kuuden hengen perheen kahdella hampurilaisella ja saa yhdeksän vuotiaan pojan seisomaan suihkussa". Enkeli kiersi mallikappaleen ympäri hitaasta. "Hän on liian pehmeä" enkeli huokaisi. "Mutta luja" sanoi Jumala. "Käsittämätöntä mitä hän voi kestää ja mitä hän osaa tehdä". "Osaako hän ajatella"."Ei ainoastaan ajatella, vaan järkeillä ja tehdä kompromisseja", sanoi Luoja. Lopulta enkeli meni ja silitti sormellaan mallikappaleen poskea. "Se vuotaa" enkeli sanoi. "Minähän sanoin, että yrität asentaa liikaa laitteita tähän malliin". "Ei se ole vuoto" sanoi Jumala. "Se on kyynel". "Mihin sitä tarvitaan". "Se on iloa, surua, pettymystä, tuskaa,yksinäisyyttä ja ylpeyttä varten". "Sinä olet nero", sanoi enkeli. Jumala katsoi enkeliä vakavana: "Minä en sitä siihen asentanut".

001_3.jpg

Avainsanat: äiti

ILOISTA ÄITIENPÄIVÄÄ

Perjantai 11.5.2012 klo 18:31

Lapset leipoivat taitavin käsin äideille  "Riihitontun ruisreikäleivät" siitä samaisesta riihessä puidusta, miehen korkuiseksi kasvavasta Sangaisten rukiista. Osaamiseensa tyytyväisinä he silmät loistaen katselivat kättensä työtä... nämähän näyttävät ihan oikeilta leiviltä.

Jauhonpölyn laskeuduttua kuului 4-vuotiaan pojan pienen sydämen pohjasta tullut äitienpäivätervehdys: MINÄ EN VÄLITÄ NAISISTA, MINÄ TYKKÄÄN VAAN ÄIDISTÄ... EN KENESTÄKÄÄN MUUSTA NAISESTA!

dscf0034.jpg

Iloista juhlapäivää teille kaikille äideille myös Kirstiltä.

dscf0038.jpg

Avainsanat: äiti, leipominen