KESÄN TUNTUA

Keskiviikko 22.5.2019 klo 20:15


Lämpöisten, iloisten ja puuhakkaiden päivien sarjan katkaisi pyrokratian eteemme läväisemä kasvoton toteamus. Oikeudentunto ja suhteellisuudentaju eivät kuulu nykyisyyteen. Laki ei aina puolla oikeudenmukaisuutta ja mielestäni olisi hienoa, jos lasten elämässä ja perheiden arjessa nämä voisivat asettua oikeaan järjestykseen. Pienten maailmaan soisin suurella vastuulla höystettyjä pehmeitä arvoja.

DSCF0304.JPG

Mutta elämä jatkuu... ihan pihalla: ) Päivät ovat olleet täynnä kesän tuoksua (ja siitepölyä). Riistakamera on kiertänyt linnunpöntöltä toiselle vakoillen niiden elämää. "Kuusveen" kottaraispönttöä ovat käyneet kirjosieppo, talitiainen ja käpytikka tutkailemassa. Se tikka jäi meitä hiukan mietityttämään... kunhan ei vain pahat mielessään siinä pöntön katolla päivystäisi. Muissa asumuksissa sini- ja talitaisia, varpusia, kirjosieppoja, västäräkkejä ym. siivekästä väkeä. Kottarainen olisi tervetullut...

Eväsreput pakattuina taapersimme tiistaina "mummonsuojelualueen" pöpelikköön. Autoin hiukan lapsia alkuun majan rakentamisessa. Kun muutama vahva tukipuu oli pihlajan haaraa vasten pystytssä, syntyi siihen pikkuhiljaa aivan ihana tuoksuva lehtimaja. Toki sitä vielä kukkasin koristeltiin, olihan innokkaimmat "rakennusmiehet" pieniä naisia. Pienin rakentaja keskittyi lahokannon jyrsimiseen. Takaisin ei kiirettä ollut, olihan meillä ruokaisat eväät matkassa mukana.

IMG_2107.JPG

IMG_2105.JPG

IMG_2015.JPG

IMG_2091.JPG

IMG_2125.JPG

... ja leikit jatkuu...

IMG_2162.JPG

IMG_2205.JPG

Ja tänään poninpesupäivä. Ihaa seisoi tyytyväisenä vettä valuen ja silminnähden nauttien neljästä riuskasta kuuraajasta. Työn valmistuttua lapset olivat lähes yhtä märkiä kuin hepo, joka lähti voikukkaketoon kuivailemaan itseään.  

IMG_2218.JPGIMG_2225.JPGIMG_2239.JPGIMG_2280.JPGIMG_2278.JPG

Kaiken kivan kukkuraksi pidin pienen palopuheen innokkaille hevostelijoille hyvinkin tutusta aiheesta. Vaikka meidän kaikki hevoset ovat superkilttejä, ei laidunaidoille saa kukaan mennä ilman Kirstiä. Siinä kun isot eläimet hätistävät kärpäsiä itsestään, saattaa pieni pään heilahdus tai napakka hännänhuiskaisu tehdä tosi kipeää. "Viisvee" muisti, että voi käydä vielä kehnommin... "voi vaikka pää haljeta ja se on sitten henki pois". Tähän toinen totesi... "nii, ja jos on henki pois nii siihen AINAKIN kualee".

Avainsanat: luonto, linnut