HILJAISUUSHARJOITUKSIA YM:

Maanantai 8.4.2019 klo 17:19


Anteeksi jälleen kerran tämä laiskottelu. Olen niin uuden kamerani ja heräävän kevään lumoissa, että se aika minkä olen irti pihatöistä haahuilen metsässä tai pellon ojilla kamerankäsittelyharjoituksissa. Viikonlopun aamuina pian auringonnousun jälkeen löysin itseni "tonttupenkiltä" kahvitermarin kanssa lisääntyvää linnunlaulua kuuntelemassa. Varhaisaamun hetkinä maailma on niin kiireetön ja huoleton. Tosin sellaista ennenvanhaista pyhäaamun hiljaisuutta on enää vaikea kokea. Tieltä kantautuvat autojen äänet kertovat aina auki olevasta yhteiskunnasta. Nuori polvi ei varmaan edes tiedä mitä tarkoitan. Silloin ennen sunnuntait uinuivat omaa rauhallista rataansa aamusta iltaan.

Olisi mukava oppia uudelleen tuo elämäntapa. Aamuvirkkuna alan kuitenkin oitis katsella ja miettiä, että mitähän tekis. Täytyisi varmaan toimia niin kuin aikanaan Koijärviaktivistit, jotka kahlitsivat itsensä kaivinkoneisiin... jos vaikka aamutallin jälkeen vanhalla koiran kettingillä rapunkaiteeseen... siinä sitten istuisin harjoittelemassa pelkkää olemista : )

IMG_9719.JPG

IMG_9791.JPG

20190224_131915.jpg

Tänään kävimme lasten kanssa Heli Laaksosen näyttelyssä Erkkolassa (se järjestyi, kun vain rohkeasti avasi suunsa Halosenniemen retkellä). Hiukan syvällisempää teoksiin paneutumista olisin kaivannut, mutta yleisö oli oppaallemme aika haastavaa ikäjakauman ollessa yhdestä kuuteen vuotta. Minun lapseni taisivat olla isoimpia ja olisivat jaksaneet kuunnella. Nyt monta hyvää tarjolla olevaa oivallusta ohitettiin. Vaan ehkäpä saan lapset täällä kotioloissa inspiroitumaan tällaisesta hauskasta taiteen teosta. Kotimatkalla takapenkin väsynyt jengi tosin totesi, että "me maalataan sitte aikusina... nyt olis nälkä!"

20190224_132734.jpg