KEVÄTTÄ

Keskiviikko 3.4.2019 klo 20:13


Kellot kesäajassa ja veroilmoitus tehty... siis elämä alkaa maistua keväälle. Piha on edelleen ruokottomassa kunnossa, vaikka jo liki kuukauden olen haravoinut heinää ja hevonpeetä sieltä. Linnunlaulu lisääntyy aamu aamulta ja paluumuuttajien aurat kiiruhtavat peltosuoran yllä järveltä pohjoiseen.

IMG_9015.JPG

Hevosista irtoaa niin paljon talvikarvaa, etten anna lasten harjata. Sitä kun on sitten silmät ja suut täynnä. Varikset istuvat vahtia pitäen pihakuusissa ja kun lähdemme sisälle, noudetaan joka karvatuppo pesätarpeiksi.

IMG_9502.JPGIMG_9508.JPG

"Viisveet" ovat jo jonkin aikaa kyselleet polkupyöriä. Eilen ne vihdoin huollettiin ja ennen kuin päästin ketään satulaan, kerrattiin pihan liikennesäännöt ja hyvinhän se sujui (vaikka "kaksvee" sompaili seassa).

IMG_9463.JPGIMG_9473.JPG

Lukuhetkissämme varma keväänmerkki on jälleen kerran tarina Onnimannista. Se luettiin viime viikolla. Nyt on tykästytty Mauri Kunnakseen. Lapsille on kiva lukea historiaan ja kulttuuriin pohjautuvia Koiramäen tarinoita. He ovat todella kiinnostuneita ja kysymyksiä satelee... vielä kun löytyy  yhtymäkohtia omaan arkeen (hauskana esimerkkinä kuinka haarukka tuli ruokapöytiimme ja ulkohuussi pihapiiriimme).