TALVIPÄIVÄT

Torstai 1.2.2018 klo 18:58


Vaikka kaikki lumi sai kyytiä, niin selvittiin kuin selvittiinkin siitä vetisestä viikosta. Nyt on uusi puhdas  lumi maassa ja lisää tulee vaakatasossa. Kyllä osasin tänä aamuna arvostaa kotiovelle tuotuja "töitä".

P1290004.JPG

P1290010.JPG

P1310019.JPG

P1310016.JPG

Takaisin tullut talvi on innostanut lapset  heppailemaan, sekä huolehtimaan lintujen ja metsänväen ruokinnoista. Tänään tuiskun nipistellessä poskipäitä, mielikuvitus lämmitti pihan leikkijät: He keräsivät risuja ja olivat sytyttävinään nuotion. Yksi jäi "tulta" vahtimaan, muut lähtivät "mustikkametsään". Sieltä tultiin rukkaset täynnä roskia (lue mustikoita) ja ruvettiin siinä nuotiolla paistamaan piirakkaa, eikä kukaan valittanut kylmää : )

P2010045.JPG

P2010044.JPG

P2010043.JPG

Nämä tammi-helmikuun päivät ovat aina houkuttaneet Topeliuksen satujen maailmaan. Niissä talvella ja lumella on suuri rooli. Olen etukäteen hiukan "modernisoinut" näitä kertomuksia tähän päivään istuviksi. Niinpä satuun on yhtä helppo sukeltaa kuin kinokseen. Tarinat herättävät myös mielenkiinnon entisajan kummallisuuksiin. Olisiko se syynä, että lapset yhtenä päivänä olivat kuulevinaan uunista rapinaa. He muistivat, että siellä punkkaa meidän kotihaltia lampaan villalla vuoratussa leipävuoassa. Mustat uuninluukut eivät olekaan mikä tahansa "tonttuovi". Joitain vuosia sitten haltia joutui poistumaan uunistaan talven kylmimmäksi ajaksi, kun mökkiin tarvittiin enemmän lämpöä. Nyt on pitkän hiljaiselon jälkeen eriskummallisen asumuksen salaperäisyys alkanut uudelleen kiehtoa. Ei talvi ja pitkät härkäviikot aina niin tylsää aikaa olekaan... sitäpaitsi... tylsyys tuntuu olevan mielikuvitukselle muheva kasvualusta !

P1310007.JPG

Itseäni ilahduttaa pidentynyt päivä. Illansuussa riittää valoa Oivan valjastamiseen. Suureneva kuu auttaa silmää löytämään pelloilta edellisen päivän reen jäljet. Kovin on vähälle ajolle tuo hevonen tänä talvena jäänyt ... jos nyt alkaisi sujua.

Avainsanat: talvi