JOULUN ILOA

Perjantai 22.12.2017 klo 13:31


Kuitenkin onnistui stressi ja taudinpoikanen ujuttautumaan mukaan joulun odotukseeni. Toivottavasti muut eivät huomanneet : ) Lapsia on innostanut lumi, joka eri olomuodoissaan on tarjonnut tekemistä. Yhtenä päivänä pulkat luistaa mainiosti, seuraavana jo loska lotisee askelten alla. Liukumäki ja "mummonsuojelualueen" pöpelikkö ovat olleet mieluisimpia leikkipaikkoja. Sinne viritelty riistakamera on myös ilahduttanut yöllisillä otoksillaan.

Vaikka nämä vaihtelevat säät vaikuttavat aikuisten mielialaan, ei niillä lasten ilonpidossa näytä suurta merkitystä olevan. Jälleen tänäkin vuonna on Gunhild Sehlinin Marian pieni aasi levollisesti kuljettanut meitä joulua kohti. Viime viikolla kävimme päivähoidon joulukirkossa. Ilokseni se teki taas vaikutuksen pieniin mieliin. Kotimatkalla tyytyväisyyttä pullistellen selitettiin, mitä kaikkea jäi kirkon joulukuvaelmasta puuttumaan... oikeesti siellä Betlehemissä oli kameleitakin ja ne tietäjät ja enkeleitä. Viisvee mietti, ettei hän oikeen vielä rukoilemisesta tiedä, mutta runoilemisesta hän kyllä tykkää. Käsien ristimistä ja ristinmerkkiä treenattiin vielä kotona mielikuvituksellisia vaihtoehtoja kokeillen.

Eilen ohitettiin yksi itselleni tärkeä virstanpylväs, vuoden pimein hetki. Valo alkaa lisääntyä eritoten korvien välissä. Yhtä paljon kuin joulua, odotan pakkasia, tähtitaivasta sekä kunnon reki- ja hiihtokelejä.

DSCF0034.JPG

Tämän "käpälöidyn" riistakamerakuvan ja Oiva Paloheimon runon myötä haluan toivottaa

      LÄMMINTÄ JOULUMIELTÄ TEILLE KAIKILLE!

SUURET HONGAT HUMINOI, TUULI LUNTA HARAVOI

LUODEN PUHTAAKS AUKION, JOSSA METSÄN JUHLAT ON.

ORAVAT JA JÄNIKSET, KARHUT, KETUNPOIKASET,

PUNATULKUT, LINNUT MUUT, LAULAA ETTÄ KAIKUU PUUT.

JOULUILTA HÄMÄRTYY, TUULI POIS JO ETÄÄNTYY.

JOKA KUUSEN LATVAHAN, TARTTUU TÄHTI TAIVAHAN.

Avainsanat: joulu