SUUREN JUHLAN SUUNNITTELUA... HMM...

Keskiviikko 29.11.2017 klo 21:39


Kuinkahan lähestyvää suurta itsenäisyyspäivän juhlaa voisi viettää niin, että 4-5 vuotiaat kokisivat sen jotenkin ymmärrettävästi ja omakohtaisesti. Kun ensimmäisen kerran otin puheeksi, että tämä maa täyttää pian 100 vuotta, kääntyi yksi silmäpari kohti omia kengänkärkiä ja loskaista maata... ai tää vai?

Lasten juhla vosii olla muutakin kuin hillumista ja yletöntä herkuttelua. Haluaisin tarjota heille jotain arvokkaampaa. Koska nämä "minun" lapseni ovat kiinnostuneita tarinoista, voisi päivän kulun rakentaa niiden varaan.

Tässä suunnitelma ensi tiistaille. Odotan innolla ja kerron sitten kuinka onnistuttiin ja millä fiiliksillä: Siis lippu salkoon ja tarina millä päivän voisi aloittaa kertoo sata vuotta sitten eläneistä isistä ja äideistä. Siitä, kuinka he rakastivat lapsiaan niin paljon, että halusivat tehdä tästä maasta paremman paikan heidän elää. Ja kun nämä lapset olivat aikuisia, rakastivat hekin lapsiaan niin paljon, että halusivat näille vieläkin paremman paikan jne. aina tähän päivään asti. Takapakkia tuli sotavuosina aika rapsakasti, mutta enköhän jotenkin osaa tuon heille selvittää. Tarkoitus on aamupäivällä käydä sankarihaudoilla katsomassa ja ihmettelemässä, kuinka paljon voi rakastaa...

Jotta onnistuisin jokaisen lapsen "linkittämään" tämän maan satavuotiseen historiaan, pyydän teiltä vanhemmilta etukäteen omaan sukuun liittyvää pientä tarinaa. Se voi olla tuokio isovanhemman lapsuudesta, evakkomatkasta, dramaattisista sotavuosista. Se voi olla ihan mitä vain, mihin juuri tälle lapselle läheinen ihminen jotenkin liittyy. Halutessaan lapsi kertoo tarinansa itse meille muille tai sitten minä. Surulliset muistot yritän kertoa jotenkin "Mauri Kunnasmaisesti". Tarinatuokion päätteeksi lapset saavat visioida, minkälaisen maan he haluavat tehdä tästä omille lapsilleen.

Juhlapäivän ruokapuolesta olen yrittänyt vaivihkaa kysellä, mikä olisi hienoa ja hyvää syötävää. Pöytään valkealle liinalle katetaan perintöastiat, mutta mitä niistä syödään. Tähän asti tulleiden ehdotusten pohjalta syödään maksalaatikkoa, nakkisoppaa, puuroa ja pizzaa... ehkäpä hoitotäti sittenkin päättää ihan itse : )

Palataan juhlan jälkeen...

PB280005.JPG