MINUN PUUNI

Lauantai 11.11.2017 klo 22:17


Kiitos Heidi... herätit puupään henkiin : ) Otan vastaan "minun puuni" haasteen.

viikolla....JPG

Jo pienenä eka-tokaluokkalaisena ihastuin koulukirjojen metsäaiheisiin tarinoihin. Näen vieläkin vanhat puut sellaisina lempeät kasvot omaavina, kuin ne Usko Laukkasen kuvituksissa aikoinaan olivat... iloisina, nauravaisina. Hetken kun niitä katselee, kurkistaa kuusen oksistosta sirkeät silmät ja havuviiksien alta pilkottaa nauravainen suu. Sorjat koivut ovat satumaan prinsessoja, nuoret näreet prinssejä. Metsä elää omaa elämäänsä, ottaa mielellään lumoihinsa muttei pakota ketään.

Oman pihan puilla on sielu. Ne suorastaan himoitsevat linnunpönttöjä oksilleen ja leikkijöitä havumajaansa. On kuusia, jotka vartioivat koko tilaa kauas katsovilla silmillään tai ottavat vieraan vastaan pihatiellä. On vanha ylikasvanut kuusiaita, joka yrittää harvenneilla alaoksillaan suojata pohjoistuulelta. Kuusista tärkein on vielä nuori. Sen istutti hoitolapsi, jonka elämänliekin vakava sairaus sammutti. Se on pihan ainoa nimetty puu -Jessen kuusi- ja ainoa, jonka hyvinvoinnista huolehditaan.

talvi-.jpg

30.JPG

Omenoita....JPG

Männyistä sielukkain on kahdeksanhaarainen pihan vartija. Männyt saavat arvostusta osakseen vasta iän myötä vankkoina, kiertyneinä ja kilpikaarnaisina. Silloin ne katsovat meitä vakavina korkeuksistaan kuin arjen toimiemme järjellisyyttä arvioiden.

kaunis....jpg

"Mummonsuojelualueen" kataja on kaunis. Sen marjat kiinnostavat lapsia, kunnes phyi...pahalta maistuu.

12.JPG

47.JPG

Pihlajat ovat arkisia aisapuita. Kaikki suoraan kasvavat pääsevät kuorittuina tallin kattoon kuivumaan.

33.JPG

Pihatien varressa kasvaa yksi ainut tuomi. Muuten aivan huomaamaton, mutta toukokuussa huumaava tuoksuineen.

Eli tällaisia puita täällä. Metsä on imeellinen paikka ja soisin jokaisen tämän maan eläjän pääsevän sen luomuhoidosta osalliseksi ilman autoa. Metsän pitäisi olla ihan liki. Sen henkisen arvon ymmärtää vasta menettäessään. Voi, voi tästä aiheesta riittäisi ajatuksia vaikka kuinka.

Osa näistä kuvista on aika vanhoja, mutta kun ne on niin kauniita... varsinkin nuo lumiset.

Ja sitten vielä OIKEIN HYVÄÄ JA ILOISTA ISÄNPÄIVÄÄ. Te isät olette lapsillenne kuin suuria turvallisia kotikuusia. Suojaatte maailman vaaroilta.

5pv....jpg

Avainsanat: luonto