YÖKYLÄSSÄ

Maanantai 24.7.2017 klo 8:43


"Hiukanvaillekaksvee" jäi lauantaina mummolaan yökylään. Reippaasti ikkunasta vanhemmilleen vilkuttaen alkoi mummon ketteryyden, nopeuden ja aistien valppauden testaus. Vaikka olenkin lomalla ja viikonpäivät alkavat unohtua saan ihmeen nopsasti "antennit ja tutkat" taas toimimaan.

Illansuun tumma pilvirintama saa meidät viihtymään sisäpuuhissa. Hetken päästä alkaa sellainen ropina, että lapsikin pysähtyy kummastelemaan. Idän taivas on pimeä, mutta lännen suunnalta aurinko vielä hetken paistaa kirkkaana. Kontrasti on melkoinen.

36.JPG31.JPG

40.JPG

41.JPG

59.JPG

Kaatosateen ja hevoshommien jälkeen illan uudestaan kirkastuessa lähdemme pienet kupit käsissä mustikkatilannetta katsomaan... ja onhan niitä: ) Aurinko kimmeltää kauniisti kosteassa varvikossa ja hämähäkinseiteillä. Kotimatkalla lätäköiden vesi roiskuu pienen miehen saappaiden läiskiessä tarmokkaasti tasajalkaa pienimmissäkin lampareissa. Ihmeesti marjamuki pysyy käsissä juurikaan kallistumatta, kunnes hän keksii nakata marjat yksi kerrallaan lätäkköön... vain mummon mustikat kulkeutuvat kotiin asti kesän ensimmäiseen marjamaitoon.

P7230025.JPGP7230029.JPG

Onneksi olen aamuvirkku, sillä klo 6.04 kuuluu vierestäni muumipeiton alta kuin kukon kiekaisu ilmoittaen uuden vauhdikkaan päivän alkamisesta. Toisella kahvikuppi, toisella muumipappa mukana siirryttään piharapuille istuskelemaan nokat kohti kasteista, apilantuoksuista uutta päivää...

Avainsanat: lastenlapset