PIMEÄN AJAN PILKAHDUKSIA

Torstai 24.11.2016 klo 17:28


Hiukan tavallista enemmän kulutettu aikaa sisäpuuhissa, piirrelty, maalailtu, askarreltu ja leikitty. Kerran jo etsittiin Ylen Elävästä arkistosta Kylli-tädin piirrossatuja taiteilijan alkuja lapsista esiin nostamaan. "Neljävee" innostui paperinukeista. Ensin leikkimään niillä vanhoilla moneen kertaan teipatuilla, sitten luomaan uusia. Pienimmät lapset jatkavat saksiharjoituksiaan.

24.11-8.JPG

PB240011.JPG

24.11-3.JPG

24.11-4.JPG

On sitä vesisateessa hiukan ratsasteltukin. Näissä ponipuuhissa ei lapset edes huomaa sään synkeyttä. Se on aikuisten keksimä ongelma, ettei muka sateessa voi : ) Pihatietä mennä köpsöteltiin eestaas ja "tonttupenkillä" odoteltiin omaa vuoroa. Innostunut poni pisti välillä raviksi ja voi mikä käkätys kuului satulasta. Ihaalla on hyvin tasainen pehmeä ravi, jossa on helppo istua.

24.11-5.JPG

PB230045.JPG

24.11-7.JPG

Alkuviikolla hain kirjastosta joulun odotus mielessäni MARIAN PIENEN AASIN (Gunhild Sehlin). Sen jonka joka vuosi luen lapsille. Tarina kertoo pienen aasin silmin ensimmäisen joulun tapahtumista. Sen myötä mieli hiljenee ja tuntuu,että on helppo uskoa maailmassa olevan paljon hyvää, kunhan sen vaan saa piilostaan esiin. Tarinassa on selkeät hyvikset ja pahikset ja mikä parasta pahiksista tulee hyviksiä... paitsi Herodeksesta! Ja Maria on niin hyvä, ettei meistä kukaan sitä oikein käsitä.

Itselleni toin "iltasaduksi" PESSI JA ILLUSIAn (Yrjö Kokko). Kyllä mummoillekin sadut ovat hyväksi. Tämän kirjan aivan alkulehdiltä löytyy harmaille tosikoille valoa tuova oivallus. Kirjailijan tyttären tivatessa onko niitä keijukaisia vai ei, vastasi Yrjö-isä pienen haparoinnin jälkeen: "Asia on niin, että keijukaisia ei oikeastaan ole ja oikeastaan niitä on. On ihmisiä, joilla ei ole keijukaisia, ja sitten niitä ei olekaan. Sitten on ihmisiä, joilla on keijukaisia, ja minä uskon, että niitä sitten onkin. Ja luulempa, että sellaisten ihmisten elämä on jollakin tavalla kauniimpaa ja rikkaampaa". Yrjö Kokon elämässä näitä keijukaisia varmasti vilisi, sillä Pessi ja Illusia on syntynyt rintamalla jatkosodan melskeessä.

Avainsanat: sadut