PIHAN PIENTÄ ELÄMÄÄ

Keskiviikko 9.11.2016 klo 21:08


Aivan ihanaa, lunta vihmoo vaakatasoon! Mökin lämpimänä pitämiseen menee aikaa ja klapeja, mutta molempia on. Tekemättömät työt ovat piiloutuneet kinoksiin ja siellä pysyköön vaikka kevääseen (yhtä pajavasaraa tosin jäin kaipailemaan).

Nyt on aika katsella lähelle, ihan kotinurkilla hyörivää pientä elämää. Ilokseni löysin meidän Jussi-pupun jäljet tallin seinustalta. Ehdin jo luulla sen joutuneen ketun ruuaksi, mutta eipä tuo ole kauas heiniltä lähtenyt. Lumi sen paljasti. Pihan lintulaudan nokkimisjärjestys on sellainen, että ensin orava sitten tintit. Voi että niitten huolettomuutta on hyvä seurailla.

9.11-4.JPG

Metsän ruokinnalla riistakameraan tallentui närhen ja käpytikan vuororuokailu. Närhi osoittautui aika ahmatiksi hamstratessaan pähkinöitä nokkaansa. Viime lauantaina siirsimme "seitsemänvee" lapsenlapsen kanssa kameran pellonreunan ruokinnalle haaveena saada kuvatuksi kauriita, mutta kamerapa oli räpsinyt 388 kuvaa variksista ja harakoista!!!

9.11-6.JPG

9.11-1.JPG9.11-2.JPG9.11-3.JPG

Maanantain pyrypäivä innosti lapsia ja minuakin leikkelemään silkkipaperista lumihiutaleita. Tulipa hupaisia. Myös pienimmällä (kaksveellä) pysyi hienosti sakset kädessä. Tätä hommaa taidetaan vielä jatkaa. Liukureiden luisto myös testattu ja ensimmäinen lumilinna hyvällä alulla. Eiköhän pian kaiveta rekikin esiin... TERVETULOA TALVI : )

Tänään valmisteltu muikein ilmein isänpäiväyllätyksiä... siitä lisää myöhemmin...

Avainsanat: luonto