AIKA PALATA ARKEEN

Torstai 4.8.2016 klo 18:17


Tavoilleni uskollisena jäin kesä-heinäkuun vaihteessa lomalle enemmän kuin väsyneenä. Millä ihmeellä oppisin pientä itsekontrollia kaiken tohottamisen ja asioiden etukäteismurehtimisen suhteen. Ensimmäisen viikon vietin mökkisaarella "henkeä haukkoen". Juurikaan ei kiinnostanut paistaako aurinko vai ei... ihan sama! Päivät kuluivat metsässä kuleksien, mustikoita suoraan suuhun poimien, soudellen ja muutamaa keskeneräistä ikonia maalaten. Koleista keleistä huolimatta pulahdin aamuin illoin uimaan oikein uppeluksiin vähän kuin tunkkaisista ajatuksista eroon päästäkseni.

Yksi syy tähän yksinolon ja hiljaisuuden kaipuuseen lienee hevonen... kuinkas muuten. Jouduin hautaamaan sen huhtikuussa kotiin palanneen tamman. Kerttu oli 18-vuotias oma kasvattini. Sen syntymä on vielä tuoreessa muistissa. Nivelrikkoisen hevosen jalka kipeytyi alkukesällä ja paheni päivä päivältä niin että juhannus mentiin kipulääkkeen avulla. Oman surun lisäksi teki pahaa se murhe, minkä tuotin muille siitä tykänneille. Muutenkaan ei ole hevosenpito tänä kesänä ihan nappiin mennyt. Oiva on kesäihottuman lisäksi potenut kaviopaisetta etusessa ja haavaa silmässä. Silmän hoito onkin pitkällinen prosessi. Vaikka aluksi se näytti lähtevän hyvin paranemaan, niin eikös vain tuokin tulehtunut. Seuraava murheenkryyni sai siemennyksen yhteydessä kohtutulehduksen. Tällä tilalla on siis eläinlääkäri vieraillut parin kuukauden sisällä useammin kuin yleensä parin vuoden sisällä. Vaan on meillä sentään kaksi tervettä ponia : )

Mutta nyt loppuu tämä ruikutus (vaikka heinätkin jäi sateen alle). Upeita nämä elokuun kuulaat hopeanhohtoiset aamut. Niistä nautin, tuokoon päivä vettä niskaan kuinka paljon vain. Työt ovat alkaneet mukavasti kolmen pienen pellavapään kera. Tuntosarvet ojossa kun tutustun uusiin hoidokkeihini, on iltaisin takki melkoisen tyhjä. Mutta hyvältä näyttää, he reipastuvat ja kotiutuvat hyvää vauhtia ja itselläkin virkeyttä ja vieteriä piisaa näin loman jälkeen.

4.8.JPG

Avainsanat: loma