PÄÄSIÄISTÄ ODOTELLESSA

Perjantai 25.3.2016 klo 16:38


Kolea ja harmaa päivä, ihan kuin pitkäperjantaina kuuluukin olla. Pääsiäisaamua odotellessa muutama sana kuluneesta viikosta. Täällä on taas tauti jyllännyt ja muutama viime päivä vietetty aika pienellä porukalla. Aamuiset hiihtolenkit ovat antaneet mukavan alun päiville. Hoitotätikin otti esiin uusimmat suksensa ja sai lapset hymyilemään... ompa hassut. Mitä... kuinka niin hassut! Nämähän on kolmesta suksiparistani ne uusimmat, 60-luvun Lampiset. Ne joilla olen koko talven hiihtänyt ovat saman tehtaan tuotantoa 30-luvulta. Ne kolmannet ovat eri mittaiset "lyly ja kalhu". Ne ovat hyvässä tervassa, mutta mäystimet puuttuvat. Aion kyllä nuokin kapineet joskus esitellä lapsille ihan tosi toimissa : )

25.3-1.JPG

25.3-2.JPG

Jotain pientä pääsiäisaiheista on myös askarreltu. Kaurakylvökset eivät tänäkään vuonna onnistuneet. Olisi varmaan pitänyt laittaa itämään paljon aikaisemmin ja vielä muistaa kastella.

25.3-3.JPG

25.3-4.JPG

Itselleni pääsiäisen aika on mietteiden aikaa. Tämä harmaa sää kelpaa siihen tarkoitukseen vallan hyvin. Jatkan taas Kazanilaista Jumalanäitiä ja lueskelen isäni kirjahyllystään lahjoittamaa metropoliitta Johanneksen kirjaa HILJAISUUS.

RAUHALLISIA, LEVOLLISIA PÄÄSIÄISEN PYHIÄ TOIVOTAN MYÖS TEILLE. Kun on aikaa kairata hiljaisuuden avantoa, voi arjen jääpeitteen alta löytyä hyvinkin lämpimät vedet...

Avainsanat: kevät, pääsiäinen