MUMMOILUA JA MUUTA...

Torstai 17.3.2016 klo 9:21


Mummoilua koko viikonloppu. Nyt kun olen muutaman päivän huilannut, noukin talteen vielä joitakin helmiä. On ihanaa katsella serkusten sopuisaa touhuilua. Yksi tykkää hoitaa vauvaa, toinen hevosia, kolmas viihtyy liki mummoa, neljäs on se vauva joka innoissaan hihkuu ja pureksii nyrkkiään. Mummo tuntee olevansa tärkeä heille kaikille.

17.3-1.JPG

17.3-2.JPG

Olen aiemminkin miettinyt, miksi on niin suuri ero viettää arkea neljän hoitolapsen kanssa tai viikonloppua neljän lapsenlapsen kanssa. Miksi toisen porukan kanssa päivät ovat täyttä työtä ja toisen kanssa leijailua hiukan jalat irti maasta nautiskellen ja mietiskellen, mitä muistoja lapsuudesta haluaisin tallentaa heidän mielensä sopukoihin. Saman huisin eron olen huomannut myös silloin, kun joku hoitolapsi on ollut esim. yökylässä... siis kylässä, ei hoidossa. Pähkäilyn tuloksena luulen eron olevan siinä, että voin lakata olemasta "kasvattaja". Voin sulkea haukansilmäni ja muuttua pullantuoksuiseksi mummoksi. Näin sen täytyy olla. Ulkopuolinen ei välttämättä huomaa mitään, mutta oikeasti ero on suuri näiden kahden maailman välillä. Arjessa koen lähes jatkuvaa riittämättömyyden tunnetta siitä mahdottomasta tehtävästä täyttää perheiden erilaisia odotuksia. No, ehkei se ole tarkoituskaan, eikä yhden aikuisen toimesta onnistuisikaan. Suolana näissä päivissä ovat omat arvoni ja ihanteeni siitä, millä eväillä heistä voisi kasvaa onnellisia, maailmassa pärjääviä aikuisia. Tärkeä on se tunneilmapiiri, missä arkea vietetään... siihen toivoisin voivani enemmän vaikuttaa.

... mutta nyt lähdetään kirjastolle nukketeatteriin "Taikatalvea" katsomaan.

17.3-4.JPG

ps. Aika kaamea sana tuo "kasvattaja". Hänet tunnistaa pään yllä kimaltelevasta sädekehästä ja ohimoilta työntyvistä pienistä sarvista... eikös : )

Avainsanat: lastenlapset