TIIVISTETTYÄ TALVEA

Keskiviikko 17.2.2016 klo 13:39


Vihdoin viimein on päästy oikean helmikuisen talven makuun. Aurinko paistaa valkeille hangille, tintit virittelee soittimiaan pihakoivuissa... ihanaa. Kuinka olenkaan tätä odottanut.

17.2-2.JPG17.2-3.JPG

17.2-1.JPG

17.2-4.JPG

Maanantaina oli lapsilla sukset mukana. Minä hain ladon nurkasta vanhat Lampiseni ja niin lähti kaikki omilla taidoillaan ja vaihtelevalla kärsivällisyydellä pelloille latuja tekemään. Hiukan oli keli vielä märkä, eikä siis luisto paras mahdollinen, mutta tiistaina pakkasyön jäljiltä oli pienet latumme oikein hyvässä kunnossa. Isommat tytöt olivat hiihtäneet lenkin "mummonsuojelualueen" nuotiopaikalle ja sitä pitkin oli pientenkin helppo mennä läpsytellä. Myös Anu lapsineen tuli talvipäivää viettämään. Kaikkea kivaa ehdittiin tehdä kuin korvikkeeksi viikon takaiselle märkääkin märemmälle laskiaiselle.

17.2-13.JPG

17.2-7.JPG

17.2-8.JPG

Sukset kun saatiin jalasta, valjastettiin Oiva kirkkoreen eteen. Osa lapsista oli ensimmäistä kertaa reen kyydissä. Pojat kummastelivat tumpelia (setolkan kelloa) ja sen tarkoitusta. Rekikyydin jälkeen nuotiolle makkaran paistoon. Mahat täynnä jaksoivat vielä tovin rakennella risumajoja. Vanhemmille palauteltiin tyytyväisiä savun hajuisia lapsia.

17.2-10.JPG17.2-11.JPG

Tänään hiihdettiin vielä lisää latuja. Yksi maalla elämisen arkisia huippuhetkiä on laittaa heti kotiovella sukset jalkaan ja hiihtää mihin mielii...

Avainsanat: talvi, hevostelua