LOMALLAKO???

Torstai 23.7.2015 klo 9:48


Näitä sadekesän päiviä olen vuoroin täysillä tohottanut ja huilannut ihan kotinurkilla. Kirjaimellisesti nurkilla, sillä purin muutamalta seinältä alaosastaan rispaantunutta ulkolaudoitusta tarkistaakseni alimmaisten hirsien kunnon. Kyllä osasi "entinen mies" taloja rakentaa. Salvokset kuin eilen tehtyjä ja niin lujaa tiheäsyistä puuta, että sellaista tuskin on enää saatavilla. Vanha talo voi siis yllättää positiivisestikin.

Tämän rakkaan mökkini kimpussa olen puuhannut muutakin. On asioita, jotka tekemättöminä vaivaavat aina kun niihin silmä osuu... kaikkia tekemisiäni en tosin kerro (joku voisi ajatella, että tuon paikka on kyllä Kellokoskella). Mutta rappusista pari sanaa: Muutama kesä sitten rakensin uudet ulkoportaat, mutta tällainen itseoppinut rakennusmies ei osannut ottaa riittävästi huomioon roudan vaikutusta. Niinpä raput alkoivat jo ensimmäisen talven jälkeen hiukan vinksottaa. Pikkuisen vinothan ne oli alusta asti, sillä vatupassi ei kuulu työkalupakkiini. Mutta rajansa kaikella... ei vinksota enää. Ja jos naulojen määrällä on mitään tekemistä rakennelman kestävyyden kanssa, töröttää nämä portaat tiukasti paikoillaan vielä tuhannen vuoden kuluttua!

Vielä ajattelin ennen mökille lähtöä pitää jonkinmoisen siivouspäivän ja vuolla ponien kaviot. On sitten kiva tulla kotiin. Viimeisen lomaviikon meinaan ihan vain olla ja katsella järvelle.

Jos tänä kesänä on ollut puutetta auringosta ja lämmöstä, on tuoksujen maailma ollut sitäkin täydellisempi. Iltaisin olen tallustellut nenä pitkällään kukkivilla pellonpientareilla. Lammastarhasta noukin ihan hyvän kokoisia kanttarelleja ja ensimmäiset piirakkamustikat olen myös kerännyt. Viileässä metsässä oli harvinaisen vähän hyttysiä.

23.7.JPG23.7-2.jpg23.7-3.jpg

Ihania nämä heinäkuun päivät... vielä nukkumaan mennessä katselen sitä valkeaa ritarinkukkaa ikkunalla... se on kaunis kuin kesäyö.

23.7-4.JPG

Avainsanat: loma