TYÖHEVOSET HELSINGISSÄ

Tiistai 19.5.2015 klo 7:15


Lapsia tässä odotellessa muutama sana viime sunnuntaista. Työhevosharrastajat järjesti viimevuotiseen tapaan kevättyökurssin Helsingissä Kumpulan koulukasvitarhalla. Siis maalta saapui innokkaita kurssilaisia pääkaupunkiin tekemään peltotöitä. Kuulostaa nurinkuriselta, mutta puitteet olivat erinomaiset ja maa sellaista muhevaa kun useampaan vuoteen ei ole traktorin rengas sitä tiivistänyt. Lohkot on muokattu viime vuosina hevosvetoisesti ruuna Uuraksen, Lundstenin Tanjan ja Vuoren Matin toimesta.

Päivä alkoi valjastuksella. Perinteinen luokkivaljastus taitaa tehdä uuden tulemisen, sillä niin paljon tälläkin kurssilla kyseltiin mistä niitä länkiä ja luokkeja oikein saa. Onneksi tästä maasta vielä länkimestareita  löytyy. Myös maanmuokkauksen kaikki vaiheet kiinnostivat... miksi ja missä järjestyksessä mitäkin tehdään. Väki oli oikein innostunutta ja tekivät ihan oikeasti. Eivät tyytyneet vain sivusta seuraamaan. Joku oli tullut vartavasten oppiakseen kyntämään.

Itse yritin ensin "luistaa" koko kurssista, koska kotona tuntuvat työt kaatuvan päälle. Onneksi en onnistunut, olinhan luvannut hakea Ohkolasta mukaan yhden hevosen. Ilmapiiri oli niin innostava, että piristyin itsekin. Joskus tekee ihan hyvää poistua omien tekemättömien töiden äärestä muunlaisiin töihin.

19.5-1Nämä kuvat ovat siis Helsingistä... upeaa.

19.5-6

19.5-219-5-319-5-419-5-5

Avainsanat: hevostelua