KOTITONTUN UUSI KORTTEERI

Sunnuntai 2.11.2014 klo 8:12


Nämä kirjoittelut ovat viime aikoina jääneet näemmä viikonlopuille. Johtunee siitä, että olen menettänyt sen pienen hiljaisen keskipäivän hetken, jolloin muutaman rivin olen aikaiseksi saanut.

2.11-14-1

Tämän viikon puheenaihe on ollut "Kotihaltia". Sille kun annettiin häätö peräkamarin uunista, missä se on kortteerannut vuosikausia. Tulevana talvena otamme uunin omaan käyttöön. Eskarilaisen avustuksella laadittiin kohtelias kirje arvoisalle kotihaltialle ja pudotettiin uuninluukkujen raosta pesän lattiaoljille.

2.11-14-2

Enpä arvannut, kuinka innoissaan lapset olivat pähkiessään mihin kummaan haltia voisi muuttaa. Toivottavasti ei pitkälle. Kovin kauaa ei tonttu onneksi pitänyt meitä jännityksessä. Seuraavana yönä oli muuttokuorma lähtenyt ja nokisia olkia löytyi pitkin lattiaa ja uunin otsaa. Siinäpä koluttiin aamulla tämä mökki nurkkia, sängyn- ja kaapinalusia myöten haltian uutta kotia etsiessä. Hiukan oli jo huolta, ettei se vaan ole ulkorakennuksiin muuttanut. Arvoitusta miettiessä, osui yhden lapsen katse korkean pystyuunin päälle. Mitä kummaa... siellä katonrajassahan näkyi pieni ruokapöytä astioineen, muutama matka-arkku ja pitkulaiseen kakkuvuokaan lampaan villalla pehmustettu vuode. Jee, kaikki hyvin tässä torpassa... ei ole kotihaltia meitä jättänyt.

3.11-14-3

Ei muuten tyhmä tonttu ollenkaan. Sillähän on nyt lattialämmitys siellä uunin päällä!

Avainsanat: sadut