LOMAN PÄÄTÖS

Maanantai 4.8.2014 klo 19:41


Hevoslähtöisestä näkökulmasta katsoen, kaikki "kunnialliset" äidit ja isät viettivät viikonloppuaan kuninkuusraveissa. Mummot ja muut lapsenvahdit lähtivät  Muumimaailmaan. Itselleni muumeja tärkeäpää oli tämän iki-ihanan vanhan kotikaupunkini esittely lapsenlapsille. Hiukan haukotellen he kuuntelivat ylistystäni ja luentoani kaupungin historiasta, sekä kohteliaisuudesta tutustuivat kanssani museoon. Mutta yhtä kaikki... halusin kertoa heille kuinka suurenmoinen leikkipaikka tämä sen aikainen pikkukaupunki oli. Joitain suorittamiani typeryyksiäkin rohkenin isommille kertoa, ja sen missä oli parhaat hevoskorttivalikoimat (maksoivat silloin 20 penniä/kpl). Olen aikaisemminkinkin saanut sääliviä katseita lapsilta, kerrottuani, ettei siihen aikaan Naantalissa vielä muumeja asunut... ei ollut edes siltaa Kailon saareen.

4.8-14-1

4.8-14-2

4.8-14-3

Muumien saarella oli parasta nähdä kuinka hauskaa lapsilla oli. Hyvin he helteestä huolimatta jaksoivat puuhailla ja seurailla muumiväen edesottamuksia. Eväistä ja meressä pulikoinnista saatiin lisää puhtia. Erikoisen kivan tästä retkestä teki se, että toinen mummo (kovin sairas) halusi mukaan ja veljeni jaksoi häntä pyörätuolissa lykkiä Muumimaailman kapeita mäkisiä polkuja. Varmaan hekin iloitsivat nähdessään omien lastenlastensa riemun.

4.8-14-4

4.8-14-5

4.8-14-6

Minun suojateista pienin käsitti, että iltakuudelta ja aamukymmeneltä soivat luostarikirkon kellot ilmoittivat kaikelle kansalle Muumimaailman aukioloajat!

Suuret kiitokset persoonalliselle majapaikallemme Villa Randalalle! Aittamajoitus, sauna ja "sikahyvä" aamiainen olivat vieläpä hyvin edulliset. Siellä yövyn seuraavillakin Naantalin reissuilla.

4.8-14-7

4.8-14-8

Tänään on ensimmäinen työpäivä ja hoitotädin "pallo hiukan hukassa"...

Avainsanat: loma, lastenlapset