SIIVOUSTA SUN MUUTA...

Tiistai 29.7.2014 klo 12:59


Tällä viimeisellä lomaviikolla sain tehtyä työn, jota olen useamman vuoden suunnitellut, mutta sen pidemmälle en ole päässyt. Ruokahuoneen lattia on talvisin ollut tosi kylmä ja nyt päätin vihdoin tehdä asialle jotain. Siis purin osan lattialankuista pois. Vanhat ponttilaudat irtosivat helposti ja aivan ehjinä kunhan sain ensin reunimmaisen ylös. Ja sieltä se syy löytyi: pieneltä alueelta oli alapohja pettänyt ja eristeet valuneet talon alle. Onneksi helppo korjata, eikä kosteutta ollut lainkaan. Olikohan "syyllinen" aukon kokoinen vanha ampiaispesä vai täytteistä löytynyt harakan kokoinen muumioitunut rotta... YÄK! Onneksi tajusin otuksen vasta kun olin kallistamassa lapiota jätesäkkiin. Lattian kannatinpalkin päältä länsinurkasta äkkäsin sinne lähes sata vuotta sitten onnea tuottamaan laitetun 10 pennin kolikon. Puhdistin sen ja asettelin takaisin... jospa se huolehtii mökistä ja sen asukkaista taas seuraavat sata vuotta. Nyt kun lattia on korjattu, olen mielestäni ansainnut suuren sulan hattuuni ja suorastaan odotan kylmiä ilmoja.

Seuraavaksi on edessä kodin siivous. Joka paikan peittää remontista noussut paksu pölykerros. Eilen jo pesin ikkunat ja matot. Osan lattioistakin jynssäsin ja kapusin uuninpankkolle rasvaista pölyä pesemään. Näin perusteellista siivousta lattiasta kattoon ei tämä mökki ole nähnyt sen jälkeen, kun uunit neljä vuotta sitten korjattiin.

Tarkoitus olisi siivousurakan jälkeen vielä laitella puolivalmiita ruokia pakkaseen. On sitten kiva ensi viikolla aloitella työt...

Avainsanat: loma