10 PISTEEN ISÄT

Perjantai 8.11.2013 klo 20:35


Rupatellessamme selkenee kuva, että tämän päivän isät ovat hyviä isiä. Lapsiperheiden arjen paineessa he ovat täysillä mukana lastensa elämässä. Pelkkiä iloisia asioita lapset kilvan isistään kertovat. Kaukana ovat ajat, jolloin "hyvä" isä istui illat kokouksissa,  tuli otsa rypyssä huolineen kotiin ja komensi lapset hiljaisiksi. Sitä paitsi, niin vahvoiksi persooniksi ovat nämä nyky isien lapset saaneet kasvaa, että tuskin heitä tuohon vanhaan muottiin saisikaan.

8.11-13-5

Aiemmin viikolla etsin kätköistäni hiukan paremmat akvarellivärit ja siveltimet. Kylli-tädin vaikutus näkyy, kun lapset taitavasti siveltimen kärjellä maalaavat pieniä tarinoitaan: "Mä oon täs vaarin kans vesisotaa ja täs on meiän perhe... oho, tosta tulikin rakkori, Viljo-vaari ajaa siinä rakkorii... mä kirjotan tähän iskälle ja sä et Kirsti tätä ymmärrä... toi lava-auto on isälle ja sydämet ukille ja päivänkakkarat vaarille.

8.11-13-4

8.11-13-3

8.11-13-2

Voi jospa isät, ukit, vaarit ja papat tietäisivät millä innolla ja lämmöllä nämä kuvat ovat syntyneet...

Tänään vielä leivotaan isille "Metsätontun pikkuleipiä". Siis murotaikinasta, johon on lorautettu sekaan kuusenkerkkäsiirappia. "Täähän on helppoo kun heinän teko, naureskelevat leipurit leikatessaan ja pyöritellessään kakkusia. Ja tulipas hyviä : )

8.11-13-1

Avainsanat: isänpäivä