HUH HELLETTÄ

Torstai 6.6.2013 klo 13:02


Viime viikon loppupuolella noukimme talteen luonnon antimia. Pojat keräsivät kuusenkerkkiä, joista keittelin siirappia. On kuulema hyvää flunssalääkettä sitten "räkäaikaan". Itse keräilin kesän ensimmäisen nokkoserän halkopinon päälle kuivumaan. Talven mittaan ripsuttelen hienonnettua nokkosta persiljan tapaan lähes joka ruokaan.

kuusekerkkia

Perjantaina oli 5-vuotiaalla päivänsankarilla lahjaksi lupaamani ratsastustunti. Olipa hän innokas ja oppivainen. Itseluottamus nousi huippuunsa kun tunnin lopussa tehtiin taitotemppuja ponin selässä. Kumpa useammin pystyisin antamaan näin jakamatonta huomiota jokaiselle lapselle.

autokakku

samulintunti3

samulintunti1

samulintunti2

Tämän viikon helteet ovat saaneet veden loiskumaan. Pumppasimme kumiveneen tuohon pihanurmelle ja täytimme sen kylmällä kaivovedellä. Aluksi lapset ihan säädyllisesti uittivat veneitä. Auringon sitä hiukan lämmitettyä altaassa jo kahlailtiin ja hetken päästä nakupelleinä melskattiin sydämen kyllyydestä. Ei kestänyt kauaa, kun likaista vettä oli jäljellä muutama sentti!

vesileikit1

vesileikit2

Ja sitten viikon kohokohtaan: Eilen tämän kunnan hoitotädit lapsineen tekivät retken Lahteen Launeen perhepuistoon. Jo linja-automatka oli suuri elämys tälle porukalle. Puistossa oli mukavasti touhua kaiken ikäisille piiperoille. Vedessä lutraaminen taisi sielläkin olla kivointa. Anu lapsineen oli mukana ja vaikka isoimmista (10-11v.) oli kovasti apua ylimääräisinä silmä- ja käsipareina, tuntui minusta, että vielä nukkumaan mennessä laskin lapsiani... onko varmasti kaikki tallessa.

laune6

laune1

laune4laune5

Avainsanat: syntymäpäivä, retkeily